Megasquirt died mid operation - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo
Sponsored by:
Sponsored by:

Megasquirt died mid operation

Old 09-22-2015, 09:04 AM
  #1  
Ich verstehe nur Bahnhof
Thread Starter
iTrader: (4)
 
psyber_0ptix's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Northern VA
Posts: 4,293
Total Cats: 434
Default Megasquirt died mid operation

I was driving to work just moments ago when my the car just quite literally coasted mid load. Megasquirt and AFR gauge are unresponsive (power is bussed together). Is there a fuse for the ECU normally? I cannot find it in the panel in the engine bay. The one by driver side that says 'engine' is fine as well seemingly.

Last edited by psyber_0ptix; 09-22-2015 at 09:27 AM.
psyber_0ptix is offline  
Old 09-22-2015, 09:24 AM
  #2  
Ich verstehe nur Bahnhof
Thread Starter
iTrader: (4)
 
psyber_0ptix's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Northern VA
Posts: 4,293
Total Cats: 434
Default

30A Injector fuse died. I replaced it and it popped immediately. Buh?

Is this related to power delivered to megasquirt?
psyber_0ptix is offline  
Old 09-22-2015, 09:34 AM
  #3  
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 75,271
Total Cats: 2,152
Default

the Main Relay is powered off it and it supplies all red/white wire power. So that includes the ECU, yeah.

:(

http://www.miataforumz.com/1990-200-...ing/92diag.pdf
Braineack is online now  
Old 09-22-2015, 10:09 AM
  #4  
Ich verstehe nur Bahnhof
Thread Starter
iTrader: (4)
 
psyber_0ptix's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Northern VA
Posts: 4,293
Total Cats: 434
Default

Originally Posted by Braineack View Post
the Main Relay is powered off it and it supplies all red/white wire power. So that includes the ECU, yeah.

:(

http://www.miataforumz.com/1990-200-...ing/92diag.pdf

I replaced the fuse once more after disconnecting the fab9 cops and the ecu plugs, and this time no anomaly. Plugged everything back in and now it primes and starts. But I'm curious why it blew in the first place. I'll have to check some wiring to make sure it's not intermittently grounding out somewhere. Even though the car starts again, driving this thing makes me nervous.

Last edited by psyber_0ptix; 09-22-2015 at 10:21 AM.
psyber_0ptix is offline  
Old 09-22-2015, 10:35 AM
  #5  
Ich verstehe nur Bahnhof
Thread Starter
iTrader: (4)
 
psyber_0ptix's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Northern VA
Posts: 4,293
Total Cats: 434
Default

I did have the laptop plugged into the USB port, waiting for the coolant to warm up before a data log to work. Could a bad connection from USB cause any shenanigans?
psyber_0ptix is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Big_gumby
WTB
0
09-30-2015 04:34 PM
Goldwar
DIY Turbo Discussion
2
09-29-2015 10:20 AM
viriiguy
General Miata Chat
5
09-28-2015 08:39 PM
curly
MEGAsquirt
11
09-22-2015 12:54 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Megasquirt died mid operation


Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.