MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo
Sponsored by:
Sponsored by:

Car suddenly runs rough-Need help

 
Old 10-22-2018, 05:45 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2013
Location: Ontario, Canada
Posts: 144
Total Cats: 0
Default Car suddenly runs rough-Need help

Hey,

I have a 1.6 turbo car, running off a MS1 PNP ecu, toyota cops, bosch ev14, etc.

I installed a new MPX4250 map sensor on Friday, drove the car all weekend no issues, cleaned up the tune for the new map sensor. Got to work Sunday night all good, but in the morning it would barely start. When it finally started after 5-6 attempts it is running very rough, low rpm around 3-400, 18-19 AFR but stays running without throttle input. My normal map reading during warm up is low 30 kpa and around 27-28 once warm, but it now reads around 40 kpa. But with just key ON the initial map reading of 94kpa is the same now compared to yesterday. Tuner studio rpm gauge says that its at around 1250 rpm but my gauge cluster shows 3-400rpm which i think is the correct one based off how the car runs. Despite the very lean AFR i pulled the plugs and they are very black from carbon and fuel, its running around a 2ms PW. I will attach a short log of it running this morning.

Any idea what is going on? CAS maybe?

Any help is greatly appreciated and if you need more info let me know.

Thanks in advance!
Attached Files
File Type: msq
CurrentTune.msq (46.3 KB, 8 views)
File Type: msl
Morning-Bad.msl (141.0 KB, 8 views)

Last edited by cruisin; 10-22-2018 at 06:58 PM.
cruisin is offline  
Old 10-22-2018, 08:14 PM
  #2  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2013
Location: Ontario, Canada
Posts: 144
Total Cats: 0
Default

I think it may be a spark timing issue. What sends the tach signal to the gauge cluster and also the ecu for the 1.6 litre engine? I have IG- to B+ connected with a transistor so the gauge cluster tach works with the toyota cops.
cruisin is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Gt2560rMiata
MEGAsquirt
23
03-11-2014 02:08 PM
modusoperandi
Engine Performance
2
10-19-2013 01:08 PM
reppin651
DIY Turbo Discussion
8
08-07-2009 03:50 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Car suddenly runs rough-Need help


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.