CLT & TPS noise - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-01-2010, 08:34 PM   #21
Junior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2009
Location: Athens GA
Posts: 434
Total Cats: 3
Default

Abe's input circuit will reverse the polarity of the signals. You should change the "Ignition input capture" setting to the inverse of what it is now.

-Raj
redrider706 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2010, 08:36 PM   #22
Hittin' Boost & Cones
Thread Starter
iTrader: (2)
 
240_to_miata's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Cromwell, Connecticut
Posts: 2,572
Total Cats: 11
Default

Ugh really? Oh well I don't feel like doing it any time soon... Maybe next weekend
240_to_miata is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2010, 09:33 PM   #23
Hittin' Boost & Cones
Thread Starter
iTrader: (2)
 
240_to_miata's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Cromwell, Connecticut
Posts: 2,572
Total Cats: 11
Default

does MS1 even allow you to invert the input in the software? I couldnt find it
240_to_miata is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2010, 11:56 PM   #24
Junior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2009
Location: Athens GA
Posts: 434
Total Cats: 3
Default

I don't know if MS1 has that option. I am running a MS2 setup.
redrider706 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2010, 09:32 AM   #25
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

yes, you can change from rising to falling edge and vise versa. You should have looked at your composite log while cranking to see what it was looking like.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2010, 10:15 AM   #26
Hittin' Boost & Cones
Thread Starter
iTrader: (2)
 
240_to_miata's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Cromwell, Connecticut
Posts: 2,572
Total Cats: 11
Default

Me + anger + frustration = lack of patients

I plan on tearing back into it next weekend and I will spend more time diagnosing the issue.
240_to_miata is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2010, 06:33 PM   #27
Hittin' Boost & Cones
Thread Starter
iTrader: (2)
 
240_to_miata's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Cromwell, Connecticut
Posts: 2,572
Total Cats: 11
Default

I HAVE CLEAN SIGNALS!!
It is really freaking amazing.

My problem was the stock ECU. I was missing some grounds to it so it was feeding back noise through the MS. I ditched it and went to full standalone and id never look back
240_to_miata is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Another Alternator thread ihiryu General Miata Chat 9 09-28-2015 11:22 AM
BMW TPS / P&P TPS for Megasquirt albumleaf WTB 0 09-10-2015 10:28 AM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:08 AM.