Crap Serial --> USB Converter ? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-18-2008, 12:20 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 188
Total Cats: 0
Default Crap Serial --> USB Converter ?

I get this error message and the dials are all flashing as if its losing and gaining the connect really quickly....

All I have done is remove the fuse and plug the PnP in, the engine was not running (despite the RPM reading)
Attached Thumbnails
Crap Serial --> USB Converter ?-mserror.jpg  
richard_ha is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2008, 12:21 PM   #2
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

Which one are you using?
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2008, 12:52 PM   #3
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,872
Total Cats: 1,790
Default

looks more like the flashed failed.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2008, 01:15 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 188
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by cjernigan View Post
Which one are you using?
This one.....
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...MEWN:IT&ih=014


Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
looks more like the flashed failed.
As I say I just took it out of the box and plugged it in. Is it likely the flash failed when it was made?
richard_ha is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2008, 01:19 PM   #5
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,872
Total Cats: 1,790
Default

oh no. i cant read. Jerry tests them all on his car before sending out.


plug it in, attach it and run portcheck.exe or whatever it's called.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2008, 03:06 PM   #6
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

Generally that error message is caused by different code in the MS than what is provided in the vehicle profile. Call DIY, they'll fix you up.
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2008, 09:08 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 188
Total Cats: 0
Default

I still thinking its the serial converter, I've got access to another one tomorrow so I'll try that.
richard_ha is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2008, 09:43 PM   #8
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Overland Park, Kansas
Posts: 5,382
Total Cats: 43
Default

I bought an identical usb to serial cable and it does the EXACT same thing.. Won't read my LC1 wideband OR megasquirt. Waste of 4$. lol.
elesjuan is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2008, 04:35 AM   #9
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 188
Total Cats: 0
Default

Excellent, thats what I wanted to hear... in a weird way.

Have you found a cheap one that does work?
richard_ha is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2008, 05:07 AM   #10
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

The DIY autotune one obviously works well and it's relatively cheap. You can find it elsewhere online as well. I think Fry's might carry it.
I use the expensive radioshack one because i needed it bad and it's really long so that helps my situation. It's like $40 though, so def not cheap. The RS one has been perfect since i bought it. Not everyone has this experience though.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2008, 05:25 AM   #11
Supporting Vendor
iTrader: (31)
 
Savington's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 14,365
Total Cats: 1,326
Default

The one DIY sells is the USB 2920, available at Fry's or through Jerry. He's said in the past that he's had trouble with every USB -> serial adapter except that one.
Savington is online now   Reply With Quote
Old 01-19-2008, 11:10 AM   #12
y8s
2 Props,3 Dildos,& 1 Cat
iTrader: (8)
 
y8s's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Fake Virginia
Posts: 19,038
Total Cats: 407
Default

I have an IOGear that reboots my laptop. I went PCMCIA.
y8s is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2008, 09:23 PM   #13
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 188
Total Cats: 0
Default

I've tried it with my dads and it works fine, so borrowing that from him for a while.
richard_ha is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2008, 09:29 PM   #14
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

I had a belkin that would reboot XP as well. Real PITA.
cjernigan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM
MS3 Basic Connection Issues EErockMiata MEGAsquirt 6 09-24-2015 10:49 AM
Tan convertible top and frame 95-97 DonPlatt WTB 0 09-01-2015 09:07 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:53 PM.