DIYPNP will not connect - Page 3 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-18-2009, 01:19 PM   #41
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

Ben I keep going over and over my wires every wire is right. I have done nothing be read and check and read and check every thing on there site and I have done it from step 1 down to the end a few times. I know my factory wiring is good because the car still runs and starts with the factory ecu and aem fic. also yes when i hook my DIYPNP in i unhook the aem fic and plug the jumper cable they give you in.
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 01:36 PM   #42
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

The difference in IGN is just I was looking at the car's plug, and DIY was looking at the DIYPNP plug. Same thing. There are 4 plugs on the DIYPNP adapterboard, but you only use 3.
Maybe you can find an error somewhere with my pinout (I would be very surprised if you did), but I know for sure the trigger wheel stuff is 100% correct.

What are you talking about with unplug the FIC and a jumper cable?
Ben is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 01:40 PM   #43
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Ben View Post
The difference in IGN is just I was looking at the car's plug, and DIY was looking at the DIYPNP plug. Same thing. There are 4 plugs on the DIYPNP adapterboard, but you only use 3.
Maybe you can find an error somewhere with my pinout (I would be very surprised if you did), but I know for sure the trigger wheel stuff is 100% correct.

What are you talking about with unplug the FIC and a jumper cable?
not saying anyone had an error i just didnt know if you had yours work like that but as far as the aem goes they give you a plug jumper so you dont have to undo all the wiring for the fic i had to hard wire it in no one makes a harness thats plug and play for it. this jumper is so you just unplug the harness and and plug the jumper in to run as stock.
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 01:42 PM   #44
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

That could be your problem.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 01:43 PM   #45
Elite Member
iTrader: (3)
 
AbeFM's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Diego, CA
Posts: 3,048
Total Cats: 8
Default

unsubscribed.
AbeFM is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 01:45 PM   #46
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Ben View Post
That could be your problem.
hmm i was scard of that, i have a switch that lets me switch tunes on the aem fic maybe if i set everything to 0 witch with the fic will make it not change any of the out puts coming out of the ecu it will work. i really dont want to have to unwrie the whole thing because i need it for my emissions test every 2 years.
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 01:51 PM   #47
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

Use the tooth logger and see if you're getting anything from either trigger wheel.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 01:55 PM   #48
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

okay but im not sure where to find that logger or what its under but ill look.
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 02:16 PM   #49
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

here you go i hope this is what you wanted and i hope it helps. the air fuel drop is from when i ran the injector test i think.
Attached Images
File Type: bmp trigger log.bmp (1,012.6 KB, 55 views)
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 02:21 PM   #50
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

actually I asked for the tooth logger. see if one wheel is working but not the other. attach .msq
Ben is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 02:23 PM   #51
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

oops sorry ill try to find where that is once im back i need to run out and do some stuff back in an hour.

thanks for all this help.
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 02:38 PM   #52
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 197
Default

DIY names the connectors as 1, 2, and 3. The Mazda manual names them 2, 3 and 4. In any case, the crank and cam wires are in the middle connector (DIY: 2, Mazda: 3), Gray w/ Red stripe for the crank and gray w/ blue stripe for the cam.

Maybe that's your problem.

Jim
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 02:50 PM   #53
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Reverant View Post
DIY names the connectors as 1, 2, and 3. The Mazda manual names them 2, 3 and 4. In any case, the crank and cam wires are in the middle connector (DIY: 2, Mazda: 3), Gray w/ Red stripe for the crank and gray w/ blue stripe for the cam.

Maybe that's your problem.

Jim
thanks i checked the wiring from the harness to the msbox everything checks out as it should. off topic but i like your sig must be fun after a race and looking at all that info.
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 03:30 PM   #54
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

okay im back and here is the tooth log you wanted
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 10:23 PM   #55
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

ben where are you lol
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 11:01 PM   #56
Elite Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Gainesville,Fl
Posts: 3,354
Total Cats: 7
Default

I can't read no more. Starting to over think everything I have to do this weekend. Good luck dude.
turotufas is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2009, 09:43 AM   #57
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

Quote:
Originally Posted by miatamike203 View Post
ben where are you lol
It's called "I have a life". Do you expect free tech support at 9 on a friday night?

Where's teh msq?
Ben is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2009, 10:26 AM   #58
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Ben View Post
It's called "I have a life". Do you expect free tech support at 9 on a friday night?

Where's teh msq?
lol i was just joking around
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2009, 09:29 PM   #59
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

well looks like its time to sell my DIYPNP MS has no Tch support at all and i hate bothering people on the forums.
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2009, 10:51 PM   #60
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,982
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by miatamike203 View Post
well looks like its time to sell my DIYPNP MS has no Tch support at all and i hate bothering people on the forums.
It's a new product and I believe most that start with the diypnp are using tunerstudio. Due to this fact you should expect problems. A lot of users aren't using tunerstudio and it isn't exactly the same as megatune.

diyautotune is very helpful, they have a big project they are working on, and you are looking for help the week before Christmas.

Go over instructions step by step, check every resistor (the colored stripes tell you the resistance of the resistor) make sure you didn't get a mislabeled bag. Check the direction of the diodes, check that your pullups are to the proper spot i.e. 5V or 12V, Are all of your ignition jumpers in place? If those are all correct, then remove all of your jumper wires and start over. Check to make sure any solder didn't bridge two connections.

If I didn't already have a diypnp I would tell you that you are correct and you should get rid of that POS diypnp and sell it to me cheap
miatauser884 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:19 PM.