if your megasquirt only ran on 2 cylinders, what would you check? - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-13-2011, 09:40 AM   #21
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,887
Total Cats: 1,792
Default

the mods look done correctly.

one the harness, make sure the brown and white/green wire labeled ignitor goes back to these spots:





If they do, make sure the white/green wire that's labled pin 31, acutally goes back to pin 31 on the db37 side of the harness. If it doesn't, check to see if pin 31 is acutally going to position 1V on the harness connector labled Clutch.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 05-13-2011, 06:13 PM   #22
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default

okay. i've never really dealt with wiring diagrams and pinouts but....

as far as i can tell, the white/green wire in 1G on the car side of the harness goes to pin 26 on the MS side. the brown wire in 1H goes to pin 21. the green/white wire labeled clutch in 1V goes to pin 28.


this is from my dumb *** looking at the picture you posted here, and this pic in your MS tutorial

DrewLGT is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2011, 06:22 PM   #23
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default

anyone else have any ideas?
DrewLGT is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2011, 06:56 PM   #24
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: SFL
Posts: 376
Total Cats: 3
Default

ok, so to make this simple ill list the wires from pin 20 to 37

your post above has a few of them mixed up, see bold items


20- 2P
21- 2Q
22- 2L
23- WB/2N
24- 2E
25- 2G
26- 1N
27- 1R
28- 1B
29- 1V
30- 2w
31- 1G
32/33- 2v
34/35- 2U
36- 1w
37- fuel pump
MD323 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2011, 07:53 PM   #25
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default

Name:  IMG_20110516_173951.jpg
Views: 19
Size:  142.8 KB

left to right:

brown, green to 2 pins, blue 2 pins, white/green, green, green/white, red, black, grey, white/blue, white, pink, blue, yellow, orange

the other row of pins are all black, grounds i assume
DrewLGT is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2011, 11:46 PM   #26
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: SFL
Posts: 376
Total Cats: 3
Default

unless you brought the 2nd ign trigger out on a different wire you have it wrong, should be black, brown, big green, big blue, green/white, green, white/green, red, white/blue, gray, blue/white, white, pink, blue, yellow, orange


this is assuming your using the default colors as well
MD323 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2011, 09:31 AM   #27
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,887
Total Cats: 1,792
Default

you cant go by the color. you have to follow them back to the pin on the yellow connector.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 05-18-2011, 11:18 PM   #28
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
you cant go by the color. you have to follow them back to the pin on the yellow connector.
Name:  IMG_20110516_173951l.jpg
Views: 19
Size:  116.0 KB
DrewLGT is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 06:35 PM   #29
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default

looking at this pic, my harness seems backwards.



is my harness good or no?
DrewLGT is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 06:37 PM   #30
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Fine if you are looking at the connector from the wire (harness) side, not from the plug side.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 06:42 PM   #31
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Reverant View Post
Fine if you are looking at the connector from the wire (harness) side, not from the plug side.


so my harness is correct?
DrewLGT is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 06:43 PM   #32
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,887
Total Cats: 1,792
Default

im assuming the black unlabeled wire goes to 1P?

everything related to spark looks correct from here.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 06:50 PM   #33
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
im assuming the black unlabeled wire goes to 1P?

everything related to spark looks correct from here.
1p is not used. all the black wires go to 2a-d
DrewLGT is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 07:41 PM   #34
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,887
Total Cats: 1,792
Default

(zack morris's phone)

the blacks between 1b red and 1n gray does as well? Not that it should matter for spark. Which set of plugs did you say wouldn't fire?
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 08:46 PM   #35
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
(zack morris's phone)

the blacks between 1b red and 1n gray does as well? Not that it should matter for spark. Which set of plugs did you say wouldn't fire?
I haven't traced the wire, but the only black on the car side are six i believe in 2a–d, and one that connects two pins on the yellow harness.


No spark on two and three
DrewLGT is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2011, 11:13 PM   #36
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by DrewLGT View Post
I haven't traced the wire, but the only black on the car side are six i believe in 2ad, and one that connects two pins on the yellow harness.


No spark on two and three
.
DrewLGT is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 58 12-13-2017 10:04 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Any pnp megasquirt for 2001 Big_gumby WTB 0 09-30-2015 04:34 PM
wiring wideband ground to battery terminal btabor ECUs and Tuning 10 09-28-2015 06:33 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:20 PM.