installed mspnp car cranks but wont start - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-23-2014, 01:17 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 33
Total Cats: 2
Default installed mspnp car cranks but wont start

Car cranks but wont start. i've got my lc-2 installed and some of the optional pins plugged in to the serial plug that goes into the mspnp but they aren't connected to anything. i've attatched my logs from trying to start and my msq file.
Swapped stock ecu and it fired up first crank.
Attached Files
File Type: msq 2014-03-23_11.10.20.msq (107.4 KB, 54 views)
File Type: msl start log.msl (72.3 KB, 59 views)

Last edited by lolmx5; 03-24-2014 at 08:13 PM.
lolmx5 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 10:58 AM   #2
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

It's not seeing RPM. The tune is way off - for one thing, it's set to "Basic Trigger" spark mode. Try downloading the latest base map here:

MegaSquirtPNP by DIYAutoTune.com
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 11:38 AM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 33
Total Cats: 2
Default

Oh yea I changed that after trying to start it the first time because one of the screen captures on the instructions showed that. Standard base map and that one both had the same result. I'll make another log after work with the base map loaded.
lolmx5 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 12:03 PM   #4
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Can you send me which screen cap showed that setting?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 12:28 PM   #5
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 33
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Matt Cramer View Post
Can you send me which screen cap showed that setting?
Checked again that's my fault that was for the general install of mspnp. I think I went if that because the spark settings didn't look the same as the ones in the instructions different versions of tuner studio?http://www.megasquirtpnp.com/docs/mspnp_g2_genInstall.php

Also does the 9697 require removal of the st sign fuse ? I saw it was required in earlier applications.
lolmx5 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 03:39 PM   #6
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

The ST SIGN fuse only needs to be removed on first gen 1.6 Miatas - no others.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 08:21 PM   #7
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 33
Total Cats: 2
Default

new start log with base map set to fixed timing nothing else changed from base 9697 tune
Attached Files
File Type: msl 2014-03-26_18.16.36.msl (62.6 KB, 50 views)
File Type: msq 2014-03-26_18.17.35.msq (107.6 KB, 39 views)
lolmx5 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2014, 10:08 AM   #8
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Still no RPM. Can you make a composite log of an attempted start? This will show us what RPM signal is making it through.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2014, 07:22 PM   #9
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 33
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Matt Cramer View Post
Still no RPM. Can you make a composite log of an attempted start? This will show us what RPM signal is making it through.
hope this is the right log
Attached Files
File Type: csv start up composite log.csv (19.7 KB, 44 views)
lolmx5 is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2014, 09:56 AM   #10
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

It's got a cam position signal but no crank. Check the CAS wiring, and if there aren't any clear faults in the wiring, please email us directly at [email protected].
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2014, 03:27 PM   #11
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 33
Total Cats: 2
Default

Sent y'all an email
lolmx5 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 11:56 AM   #12
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

I've issued a warranty return number.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 11:59 AM   #13
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 33
Total Cats: 2
Default

Shipped it out in Saturday
lolmx5 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91 1.6l turbo complete part out. Tony the Tiger Miata parts for sale/trade 63 12-29-2016 03:23 AM
elesjuan's mediocre 95 Miata adventure (google fiber edition) elesjuan Build Threads 8 02-16-2016 09:36 PM
MS PNP requires reading and following directions??? satisfied MEGAsquirt 141 10-06-2015 11:44 AM
Help multi issues here! ReallyRottenTurbo MEGAsquirt 4 09-22-2015 01:49 PM
mm0105 TABLE SWITCHING WIRING? slomiata MEGAsquirt 2 09-15-2015 01:54 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:32 PM.