It's Alive (Sort Of) - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-18-2008, 06:50 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Nashville, TN
Posts: 38
Total Cats: 0
Default It's Alive (Sort Of)

Hi All,

I just finished a v2.2 paralell install on my 97.
I'm on the stock injectors running 7psi.
I want to get this sorted out before I install larger injectors.

I'm using mspsp base map for 94-95 since i'm not running hi-res.
Megasquirt is flashed with 029y4 using stock CLT and GM IAT.

Upon startup, the car was extremely rough with a blinking CEL. In my harness, there is a "cut to ecu" for FIDLE. I returned that to the stock computer and idle is 100 times better and no blinking cel.

I do have an AEM UEGO installed, but haven't connected it to megasquirt yet (just using narrowband readings)

Idle and cruise are pretty rich. 10:1 at idle and 11.8/12.1 cruise. The base map req fuel had me at 13.0. I calculated my setup and got req fuel of 11.3

This put my idle afr closer to 11:1/ cruise 12.6.

The big thing, is that when I start laying into the throttle, the car just falls flat. Aem gauge goes to lean (dashes). I don't think i'm even at 2psi at this point.

Also, I turned off autotune as the afr in volts, looks strange to me (lean voltage numbers??)


Can you guys make sense of this log and msq?
Pretty new at this

Thanks,

Joe

datalog200810181543.xls

megasquirt200810181423 jc anew 2 lower req fuel.msq
Costa is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 08:15 PM   #2
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Nashville, TN
Posts: 38
Total Cats: 0
Default

errr...

I noticed overboost protection is set to 1.5 psi!

Cant check it till the am, but I'm sure that's what it is.

If you guys can still look at the msq and log that would be great.
Need advice on AFR Targets as well.

Thanks!
Costa is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 08:34 PM   #3
Elite Member
iTrader: (24)
 
kotomile's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Monterey, CA
Posts: 7,578
Total Cats: 40
Default

You should definitely connect the WB02 to the MS before going much farther. Also it helps to ground the WB02 to the same ground as the ECU (back of the valve cover for us 1.6ers, not sure for you)
kotomile is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 09:38 PM   #4
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Nashville, TN
Posts: 38
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by kotomile View Post
You should definitely connect the WB02 to the MS before going much farther. Also it helps to ground the WB02 to the same ground as the ECU (back of the valve cover for us 1.6ers, not sure for you)
Hey Koto,

Yeah, I'll be doing that tomorrow. I also found a link to change the target afr table to AFR from Volts when selecting the AEM.

Start again tomorrow!
Costa is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Miata new person and a what's it worth! Model192 Meet and Greet 16 09-29-2015 09:50 PM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM
WTB Begi cast manifold & t25 turbo Heyitsryan WTB 0 09-12-2015 09:47 PM
New here, saying hi, here's what I'm workin with. SuperSneakySecretSquirrel Meet and Greet 5 09-06-2015 09:30 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:12 PM.