Megasquirt PNP Gen 2, vTPS - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-27-2014, 04:50 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default Megasquirt PNP Gen 2, vTPS

Hello MTX members, I recently received my megasquirt ecu and was curious if there's a specific "jumper/connector" needed to enable the variable TPS (I jumped J5)? I attached a few photos on what I did.

92 chassis and Harness
00' engine and drivetrain
I will be using the TB from the 00' NB. The TPS will be unplugged until I bring it to the dyno. I'm trying to get it calibrated before then.



I crimped the connector just a tad, so it fits snug.

Last edited by AdoboMiata; 11-27-2014 at 05:41 PM.
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2014, 04:56 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2014, 05:31 PM   #3
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2013
Location: Houston, TX
Posts: 598
Total Cats: 30
Default

Yes. J5... in fact Variable TPS is printed on the board.
While researching my own vTPS issues, I saw quite a bit about how to provide for vTPS on early 1.6 cars.

Not sure of the details, but you may want to search for specifics, as it may not be as easy as installing a later model TB/TPS under the hood.

Good luck.
SchmoozerJoe is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2014, 05:40 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Thank you Joe!

I also wired my 92 tps wires with the NB tps wires,

NB -> NA

green / red = green / white
green / black = red
black / red wire = black / green wire

Edit**
Found the sticky thread
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2014, 10:18 PM   #5
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2013
Location: Houston, TX
Posts: 598
Total Cats: 30
Default

Good stuff.
You'll want to check to make sure that the wire going into 2L on the MS shows the variable voltage as the TPS opens/closes.

Pretty sure the 92 doesn't have any wires at ECU position 2M from the factory... but for me that was the one.

A quick repositioning of 2M to 2L on the harness allowed my MS to see the TPS open and close. Sounds like you're already on top of this though...
SchmoozerJoe is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
15x10 - 15x11 6UL @ 949 Racing emilio700 Wheels and Tires 151 06-02-2017 03:36 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Any pnp megasquirt for 2001 Big_gumby WTB 0 09-30-2015 04:34 PM
1996 Turbo Build Goldwar DIY Turbo Discussion 2 09-29-2015 10:20 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:57 PM.