megasquirt v2.2 help - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-30-2013, 03:19 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 20
Total Cats: 0
Default megasquirt v2.2 help

Alright guys ive got a 95 turbo. Megasquirt v2.2 has good signal to the ecu from the cas but output is only 5 volts to the coils. Is my ignition drivers going bad in the ecu or is it something simple? Any info would be awesome lets figure this thing out
blalockalex is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2013, 03:22 PM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

your ouput drivers are supossed to supply 5v to trigger.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2013, 03:27 PM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 20
Total Cats: 0
Default

Shoukd it be a pulsing 5v or constant?

Also im getting a spark at the coils when the key is first switched on but nothing after that
blalockalex is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2013, 11:29 AM   #4
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

It should be at 0 volts when at rest, go to 5 volts to start dwelling the coil, drop to 0 when the spark fires.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2013, 08:10 PM   #5
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 20
Total Cats: 0
Default

well im getting a 5v with key on and it stays at 5v do you know why? i dont know anything about ms. getting no spark at all
blalockalex is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 11:48 AM   #6
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Sounds like your spark output settings are backwards.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 12:14 PM   #7
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 20
Total Cats: 0
Default

But how does it do that all of a sudden?
blalockalex is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2013, 02:35 PM   #8
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Are you sure it was all of a sudden? I've seen coils run a while on the wrong setting before they fry.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2013, 05:19 PM   #9
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 20
Total Cats: 0
Default

Well idk but I lost all spart and my coils are good
blalockalex is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Any pnp megasquirt for 2001 Big_gumby WTB 0 09-30-2015 04:34 PM
1996 Turbo Build Goldwar DIY Turbo Discussion 2 09-29-2015 10:20 AM
First gen (white) megasquirt pnp 90-93 Miata firmware reflash Johnny Tater MSPNP 1 09-27-2015 01:38 AM
Megasquirt died mid operation psyber_0ptix MEGAsquirt 4 09-22-2015 10:35 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:32 PM.