megasquirt v2.2 no ignition pulse - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-30-2013, 08:46 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 20
Total Cats: 0
Default megasquirt v2.2 no ignition pulse

I have a 1.8t using ms v2.2 with toyota cop set up. Has signal from cas and 5v out put from ecu. But getting no pulse. Grounds look ok. Where is my pulse suppose to be coming from? Please help. Coils have 12v power and spark when key is first turned on. But nothing afterwards. New to megasquirt. Tryinf to get this thing running.
blalockalex is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2013, 08:00 PM   #2
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 20
Total Cats: 0
Default

any help would be much appreciated?
blalockalex is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 08:44 AM   #3
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

is your spark output set to normal or inverted?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 12:27 PM   #4
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 20
Total Cats: 0
Default

I really dont know. I dont have the tuning stuff. I just bought the car and drove it then it all of a sudden happened. Where do I get the software and cord?
blalockalex is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 12:39 PM   #5
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 20
Total Cats: 0
Default

Also what is the resister for in my obd port? Whats its purpose?
blalockalex is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 01:50 PM   #6
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

remove it and watch your tach not work anymore.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 02:17 PM   #7
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 20
Total Cats: 0
Default

Ok so its just fpr the tach where can I get the ms software?
blalockalex is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 08:12 PM   #8
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2013
Location: Akron OH
Posts: 128
Total Cats: 2
Default

So your car was running then just cordon you? While driving or you went to startit and nothing?? Need some more details... And you definitely need to do some more research. There is a ton of information out there
rndmheroxx is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 08:28 PM   #9
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 20
Total Cats: 0
Default

It was running fine the started misfiring 2 cylinders. Then while diaging It had burnt up 2 coils replaced them and have no spark
blalockalex is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Any pnp megasquirt for 2001 Big_gumby WTB 0 09-30-2015 04:34 PM
01-05 Fab9 PNP COPs (used) FrankB Miata parts for sale/trade 6 09-30-2015 12:48 PM
1996 Turbo Build Goldwar DIY Turbo Discussion 2 09-29-2015 10:20 AM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:13 AM.