MS staying on with key off - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-05-2009, 11:24 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Pinellas park Fl
Posts: 308
Total Cats: 1
Default MS staying on with key off

I wired my Megasquirt like post 3 in this thread "https://www.miataturbo.net/forum/t29685/".

Problem is my Megasquirt stays on at all times.

Looking at my manual it has to be caused by the Main relay.

Only info i could find on the main relay said it was the relay in the underhood fuse box.

If i pull that relay my Megasquirt is still on.

Any ideas?

Should i just wire my ms 12v to a known switched wire ?
92Miata is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 12:09 AM   #2
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bellingham, Wa
Posts: 2,732
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by 92Miata View Post
I wired my Megasquirt like post 3 in this thread "https://www.miataturbo.net/forum/t29685/".

Problem is my Megasquirt stays on at all times.

Looking at my manual it has to be caused by the Main relay.

Only info i could find on the main relay said it was the relay in the underhood fuse box.

If i pull that relay my Megasquirt is still on.

Any ideas?

Should i just wire my ms 12v to a known switched wire ?
something is really funky here and I dont see how this is possible unless someone rewired your main harness, you wired your DB37 incorrectly or your car is just possessed.

You cant wire it into just any switched source, it has to be one that gets power while cranking.
wayne_curr is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 12:13 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Pinellas park Fl
Posts: 308
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by wayne_curr View Post
something is really funky here and I dont see how this is possible unless someone rewired your main harness, you wired your DB37 incorrectly or your car is just possessed.

You cant wire it into just any switched source, it has to be one that gets power while cranking.
I did pull the wiring from the idle air control valve out, in doing so i cut to much of that harness out and had to rewire part of it.

But looking at the diagram i dont see how i could have messed anything up.
92Miata is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 12:16 AM   #4
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bellingham, Wa
Posts: 2,732
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by 92Miata View Post

But looking at the diagram i dont see how i could have messed anything up.

I've asked myself similar questions a million times just to find out to my disbelief that it still happened.

Something is amiss in your wiring, do you have a multimeter?
wayne_curr is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 12:18 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Pinellas park Fl
Posts: 308
Total Cats: 1
Default

yes, i have pretty much any tool needed when working on a car.
And im usually pretty good at figureing things out.

im just kinda lost on this one.

edit : looks like i can pull 12v from the blk/wht off the main relay harness to power the ecu, its hot in run and start.
That should work perfect.
92Miata is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 12:37 AM   #6
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Pinellas park Fl
Posts: 308
Total Cats: 1
Default

well this was a really really simple fix lol.

All i did was pull the circuit opening relay. Since ive rewired my fuel pump to its own relay and supply directly from the battery i dont need that relay.

With the key off or in acc MS is off, turn it to run or cranking MS is ON. Pump primes when you turn on MS like it should.

Starts runs ect.

All good now.
92Miata is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 12:40 AM   #7
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bellingham, Wa
Posts: 2,732
Total Cats: 3
Default

man I wish my problems were that easy to fix.
wayne_curr is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 12:43 AM   #8
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Pinellas park Fl
Posts: 308
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by wayne_curr View Post
man I wish my problems were that easy to fix.
hey the only thing that set me off that this was a problem was the fact that after my car sat for 8-10hrs the first crank it went really slow as it compressed like it was trying to hydro lock.

hopefully that isnt a problem any more.

Im thinking MS was holding an injector or 2 open, or the pump was priming how ever often its supposed to causing the injectors to leak over time.
92Miata is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
1994 Spec Miata Race Car SM/SM2/SSM For Sale Quinn Cars for sale/trade 6 10-23-2016 08:58 AM
NB oil pressure gauge runs backward TorqueZombie Engine Performance 7 10-11-2015 07:10 AM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM
MS3 Basic Connection Issues EErockMiata MEGAsquirt 6 09-24-2015 10:49 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:41 AM.