MS3/ MS3X installed and ALMOST working - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-08-2012, 05:28 PM   #1
Boosting since 1984
Thread Starter
iTrader: (1)
 
stefanst's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Levittown
Posts: 1,198
Total Cats: 68
Default MS3/ MS3X installed and ALMOST working

Well, the car was running OK with the stock ECU and link piggyback, so I decided to take the big step and install the MS3 & MS3X (also piggyback).

It connects to everything just fine. All the sensors read OK. I get sync when cranking. But the engine won't catch and after a few seconds cranking stops with a misfire.

Setup:
- Stock ECU
- Stock injectors
- Stock coils
- MS3/3X as piggyback
- MS only deals with spark and fuel
- Stock ECU gets to do all the non-fun stuff like:
- Fuel pump
- Idle
- Fans
- Alternator
- AC

I took the settings for the most part from the 9900 mspnp settings. Figuring these should be safe.

Attached the tune and a seemingly useless log. Any ideas?
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (159.7 KB, 81 views)
File Type: msl 2012-10-08_15.52.55.msl (39.2 KB, 105 views)
stefanst is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 05:52 PM   #2
Elite Member
iTrader: (10)
 
soviet's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: VA
Posts: 3,517
Total Cats: 257
Default

try changing fuel to "semi-sequential". if it works then you wired injectors backwards.

edit: looking at the log I think your cam/crank wiring is fucked up.
soviet is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 06:07 PM   #3
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

did i just read piggyback and ms3x in the same sentence???


im seriously withdrawing help.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 06:15 PM   #4
Boosting since 1984
Thread Starter
iTrader: (1)
 
stefanst's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Levittown
Posts: 1,198
Total Cats: 68
Default

Sorry Brain - need to keep stock ECU for emissions! Next year I can go full-tilt MS3/ 3X.

Soviet: Just checked my wiring. I don't think I have the signals crossed. The signal levels were set to 2.5V on Crank and Cam inputs. It also does seem to sync.

My ML viewer is f'ed up right now. Trying to fix it. So I can't check what you're looking at in the log.
stefanst is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 06:31 PM   #5
Elite Member
iTrader: (10)
 
soviet's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: VA
Posts: 3,517
Total Cats: 257
Default

Do a composite and trigger log and post it here.
You might just need to adjust the VR pots on the MS3/MS3X or something
soviet is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 06:33 PM   #6
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

well then id start with skipping 3 pulses over just 1.

then id post a composite log here.


then post every single little detail about the MS3X you have and how it's wired and built.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 07:52 PM   #7
Boosting since 1984
Thread Starter
iTrader: (1)
 
stefanst's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Levittown
Posts: 1,198
Total Cats: 68
Default

BRAIN!!!!!

Thanks!

I don't know what skipping 3 pulses instead of 1 actually does, but it did get my car running! Idling pig-rich at 1500rpm and some mean tip-in lean condition, but my car is running with a Megasquirt that I built myself. F**k yeah!

More dumb questions to come soon :-)
stefanst is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 08:18 PM   #8
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

W00t
Braineack is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
Another Cast Manifold Corky Bell Prefabbed Turbo Kits 18 11-22-2016 10:01 PM
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
wiring wideband ground to battery terminal btabor ECUs and Tuning 10 09-28-2015 06:33 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:29 AM.