ms3x install/setup issue - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-29-2012, 08:18 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2012
Location: Moscow, PA
Posts: 118
Total Cats: 2
Default ms3x install/setup issue

I believe I have everything installed per the directions I was sent by Brain, I connected my usb cable to the MS box, updated the drivers and it was assigned
COM 7, I opened tunerstudio, created a new project and when I did the
"detect" it did not find my box. When it is searching it does pause at COM 7 the longest but then continues on. I have attached a few screen shots
to hopefully help you understand where I am stuck, not sure what I
should do next. Thanks for the help
Attached Thumbnails
ms3x install/setup issue-detect-issue.jpg   ms3x install/setup issue-comport.jpg   ms3x install/setup issue-com-settings.jpg   ms3x install/setup issue-driver-details.jpg  
tplociniak is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 08:55 AM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,818
Total Cats: 1,780
Default

Was the MS powered on?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 11:11 AM   #3
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

That, and the baud rate (bits per second) needs to be set to 115200.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 11:22 AM   #4
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2012
Location: Moscow, PA
Posts: 118
Total Cats: 2
Default

Brain walked me through some things this morning, it was my TPS. My wells vTPS did not arrive yet and my MS was wired for it, leaving the stock TPS connected was causing a short, once I disconnected that everything worked. Thanks again Brain
tplociniak is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:19 PM.