MSPNP woes... - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-04-2010, 06:11 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (-1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Southern California
Posts: 168
Total Cats: 0
Default MSPNP woes...

Installed the MSPNP today (90-93). I went with the NO AFM firmware and msq. And before anybody asks... yes, the fuse was pulled out (forever), and the igniter was disconnected while updating the firmware and msq. I removed the airbox, and installed a short section of pipe connected to a cone filter, where the IAT is embedded into the cone filter (into the rubber neck area).

I set the timing via the procedure shown on the site. When all was said and done, the timing light showed ~14 degrees, and so did megatune.

I took the car for a drive, and right when I passed 2000 rpms, steady throttle, the fuel cuts out - or something...and then comes back in, then goes out...and etc. I didn't want to try to even get it above 3000 rpms.

Even when the car is idling... if i press the throttle to go >2000 rpms and hold it there...it'll stutter and and etc.

On the megatune screen, the "pulse width" on the injectors are going to zero when the cutout/hesitation occurs. After my frustration, I uninstalled the mspnp, and reinstalled my stock ECU...and now all is well.

Any ideas as to why this is happening?
wherestheboost is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2010, 06:15 PM   #2
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Canton, Ga
Posts: 1,707
Total Cats: 19
Default

Something is telling your fuel injectors to shut off. Are you running the base map? try re-loading the MSQ.
Stealth97 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2010, 06:51 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (-1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Southern California
Posts: 168
Total Cats: 0
Default

yeah - running the base map. I'll try that... tomorrow.
wherestheboost is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2010, 04:00 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Staten Island, NY
Posts: 159
Total Cats: 0
Default

Check the overrev protection setting. For some reason it might be set to go off that early.
anarchyx34 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2010, 04:19 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (-1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Southern California
Posts: 168
Total Cats: 0
Default

it'll go above 2000 rpms... it's just that, power comes in and out and in and out and etc - and it's not gentle in any way..... it literally feels like i'm flooring it - letting go - flooring it - letting go in second gear... but i'm not doing that...i'm just lightly/steadily pressing the accelerator.
wherestheboost is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2010, 12:08 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Manchester, UK
Posts: 274
Total Cats: 0
Default

Is overboost protection set to something crazy like 50kpa? (vacuum)
CRAIGO is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2010, 02:17 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (-1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Southern California
Posts: 168
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by anarchyx34 View Post
Check the overrev protection setting. For some reason it might be set to go off that early.
Where is this over-rev protection? I see anti-rev, and over-run...but no over-rev.

CRAIGO - overboost protection is set to 152.
wherestheboost is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2010, 11:05 AM   #8
Supporting Vendor
iTrader: (5)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Duluth, GA 30097
Posts: 798
Total Cats: 0
Default

Have you captured a datalog when this is happening? Send it over to our tech guys at [email protected] and we can probably see exactly what's going on and help you resolve it.
FoundSoul is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2010, 02:52 AM   #9
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (-1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Southern California
Posts: 168
Total Cats: 0
Default

thank you! I will get on that.
wherestheboost is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bunch of NB stuff - mspnp2, begi intake mani, injectors mikeflys1 Miata parts for sale/trade 12 05-01-2016 10:51 AM
MS3 or MSPNP Pro konmo MEGAsquirt 22 11-05-2015 03:32 PM
MS PNP requires reading and following directions??? satisfied MEGAsquirt 141 10-06-2015 11:44 AM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM
mm0105 TABLE SWITCHING WIRING? slomiata MEGAsquirt 2 09-15-2015 01:54 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:11 PM.