No comunication out of serial cable from ms2 - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-05-2011, 05:07 PM   #21
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

The damaged pins have nothing to do with loading the firmware - they seem to have been the result of a faulty injector driver.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 12:51 AM   #22
:(
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Matt Cramer View Post
The damaged pins have nothing to do with loading the firmware - they seem to have been the result of a faulty injector driver.
? so this isnt my fault possibly? I geus the baord is still a right off but i feel better about telling my buddy his **** is destroyed knowing it was just a faulty component. Where on the baord do i have to check for the injector driver?

And scot if that is old then they should update that shiz, i was only doing what i could find to do.
If this turned out to be a faulty injector driver atleast it didnt go out on my buddy while he was driving the car and lunch his motor, or cause a fire. Im still going to split the cost of a replacement with him it is only fair since he left the car in my care.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 10:07 AM   #23
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

The only other possibility I can think of is a faulty wiring harness - one that's wired those pins straight to an unfused 12 volt source.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 10:13 AM   #24
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

The unit and harness were perfectly fine until Magna got his Brutish hands on it.

I agree with Matt, something shorted out something on one half of the injector outputs...did you have the board open and exposed when you were fussing around with it?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 10:16 AM   #25
:(
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

I just opened it up and jumpered the boot i didn't have anything touching the baord.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 10:37 AM   #26
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

The pins that got hot are a ground signal...the only way that could happen is if 12v got applied to them.

On that harness, he has a dangling 12v wire hangout out of it...is it possible this hit the case of the MS? Like when did you notice the harness starting to melt down?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 10:42 AM   #27
:(
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

i had the case away from the harness we where doing a tranny tunnel mount on the unit. the meltdown happened when i tried to flash firmware i had the unit on powered on and off several times before that trying to get it to communicate before that with no incident. Is the 12 V wire one of the spares you had in the harness i beleive i taped them all up before i stuffed everything under the panel and bolted it down.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[CT] 1999 Mazda Miata 10th Anniversary Edition - $5800 Jike Spingleton Cars for sale/trade 3 09-20-2016 05:33 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
wiring wideband ground to battery terminal btabor ECUs and Tuning 10 09-28-2015 06:33 PM


Tags
magna needs more help

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:36 PM.