openloop not open? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-15-2007, 10:41 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 158
Total Cats: 0
Default openloop not open?

oright quick question im trying to get my wide band working but no luck. im running zeitronix system and it works fine in the the zeitronix interface. when i connect my analog output to the o2 input the pink wire on diy db37, labeled o2 the car runs for a lil and starts dying out like it messing with the fuel map.
now i made sure i turned of everything for o2 correction. went to exuast gas setting set it on wideband 2.5 and all. set it in configuator set my o2 "zeitronix" whent to lamda seting and set everything correct my knowledge.
if anyone can help it would help its killing me running the Z interface doing pulls looking at rpm and afr's close the program and going to Mega tune and correcting it.........
what miata? is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2007, 11:11 AM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,908
Total Cats: 1,793
Default

does the zeitronix output non-linear? the option in configurator puzzles me.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2007, 02:54 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 158
Total Cats: 0
Default

im not sure im kinda lost also but i assume thats the correct one. it was working before. the only thing that change is the firmware and i got a new sensor.. so im not sure where to go from here. but it works fine in zietronics software. its sending some kinda of noise or something that MS does not like and messing up the mixture or timming
what miata? is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2007, 05:46 PM   #4
Senior Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Mar 2005
Location: VT
Posts: 939
Total Cats: 0
Default

I'm using the ZT-2, no problems
Did you # set it in the file(no clue if it's in setting or conf)
Also I'm using the white wire off the ZT2 0-5V
Jefe is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2007, 11:01 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 158
Total Cats: 0
Default

yea im using the white wire........... what do you mean by # set it? i set it in config and set wide band in mag tune........
what miata? is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2007, 11:21 PM   #6
Senior Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Mar 2005
Location: VT
Posts: 939
Total Cats: 0
Default

I can't post screen shots here do you have a lotus account?
Jefe is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 12:59 AM   #7
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2006
Location: Kirkland, WA
Posts: 239
Total Cats: 0
Default

Older ZT-2's, like mine, don't have a linear output option. Mine's non-linear, which is what the zeitronix config was set up for in my older (2.25?) megatune release. I verified it against Zeitronix's published voltage:afr curve, and actually wrote a program to tweak it to adjust for the discrepency between +5v in the MS and +5v in the ZT2.

However, that basically only gets me as far as the gauge in megatune and the log working right. As far as I can tell, the AFR target tables, and thus auto-tune/MLV tuning/EGO are all pooched for me, and the config file doesn't really make sense to me in terms of how to fix it.

-Mike
grippgoat is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
open invitation to Mazda /Fozda meet Chicago area 10/3 Hot_Wheels Local Meets, Events and Tech Days 2 09-24-2015 03:43 PM
WTB; na6 Miata things (Canada) Jared Rowe WTB 0 09-23-2015 12:57 PM
Interpreting Deatchwerks Dead Times from Battery Wizard compuw22c MEGAsquirt 0 09-14-2015 07:08 PM
Innovate LC-2 Wideband O2 Sensor w8lifter21 Miata parts for sale/trade 0 09-14-2015 12:30 PM
Maruha 10mm lift cams + Supertech SUB; lifter edge wear? Der_Idiot Engine Performance 12 09-03-2015 04:31 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:05 PM.