Trying to get started with MS3x - Page 3 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-12-2014, 12:37 PM   #41
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Madison
Posts: 153
Total Cats: 7
Default

^ Agreed, likely just needs to change the (brown?) output to wide.

Support :: Innovate Motorsports

Download Logworks. Plug in the lc2 serial cable to the output, reconfigure the second output config to match the first (yellow? goes to readout gauge in pillar)
jt@namiata.com is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2014, 12:45 PM   #42
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Jersey
Posts: 1,523
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
^ Agreed, likely just needs to change the (brown?) output to wide.

Support :: Innovate Motorsports

Download Logworks. Plug in the lc2 serial cable to the output, reconfigure the second output config to match the first (yellow? goes to readout gauge in pillar)
The brown wire I have going to the MS.

All of the other wires go from the lc-2 to the gauge on my pillar
BTMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2014, 12:48 PM   #43
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Jersey
Posts: 1,523
Total Cats: 30
Default

My laptop dosent have a serial connection... Looks like I am going to have to purchase the adapter cable sold on innovative's website. Why can't they just give you a USB cable?!?! Who uses serial cables these days lol


Since i'm going to have to wait for this adapter.. I guess my next question would be - If I run VE analyze right now without getting the gauge/MS to cooperate... Will I still be able to get a decent tune on the car with veal?
BTMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2014, 01:00 PM   #44
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Madison
Posts: 153
Total Cats: 7
Default

Short term option would be to just switch the wideband output (yellow) to the MS, verify output etc etc then VEAL.

Or just run to Staples or similar and get a usb to serial adapter.
jt@namiata.com is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2014, 01:06 PM   #45
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Jersey
Posts: 1,523
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
Short term option would be to just switch the wideband output (yellow) to the MS, verify output etc etc then VEAL.

Or just run to Staples or similar and get a usb to serial adapter.
Ok thanks i'll run out to find a cable

Edit - would I run the yellow to the MS + gauge, or just the MS?
BTMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2014, 05:46 PM   #46
Senior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2006
Location: Shelton, CT
Posts: 672
Total Cats: 2
Default

Just run it to the MS and recalibrate the other output later if you want the gauge.
Harv is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 10:57 AM   #47
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Jersey
Posts: 1,523
Total Cats: 30
Default

RadioShack dosen't carry these adapters in store... I will have to have one shipped to store and pick it up. beats paying for shipping that way I guess..

For now I am just going to have to temporarily run the yellow wire to the MS and do it that way until the adapter comes in.
BTMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 01:32 PM   #48
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Jersey
Posts: 1,523
Total Cats: 30
Default

What a relief! Ve analyze is working!!! Tunerstudio now shows the correct AFR after switching to the yellow wire

As soon as I can get out of work... I will be auto-tuning on the way home and probably a bit more tonight. So stoked to have this most of the way sorted!

The serial-usb adapter will be delivered to my local radio shack next week and I will be able to re-wire the LC-2 correctly and calibrate the gauge to the MS once I pick that up.
BTMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 01:37 PM   #49
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Madison
Posts: 153
Total Cats: 7
Default

Glad to hear you're in the clear. I'm about a week behind you, waiting for my exhaust to show up.

Last weekend I couldn't find a straight through serial cable, but had the usb->db9. Somewhat surprised you couldn't find an adapter in a retail store.
jt@namiata.com is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 01:45 PM   #50
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Jersey
Posts: 1,523
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
Glad to hear you're in the clear. I'm about a week behind you, waiting for my exhaust to show up.

Last weekend I couldn't find a straight through serial cable, but had the usb->db9. Somewhat surprised you couldn't find an adapter in a retail store.
I checked a radio shack, and a wal-mart. I never thought to try a different radio shack... maybe I should have. I guess its possible that one store could carry more than another.... Oh well as long as I can get my tune sorted I will be happy lol.

I will post some logs once I feel like the car is running a little better... Maybe one of the more knowledgeable guys can take a look at it to make sure it looks good
BTMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 07:58 PM   #51
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Jersey
Posts: 1,523
Total Cats: 30
Default

Ok so after running ve for a while... The car is running fantastic. Only one thing is concerning me and I'm not sure if it's a tuning issue or what...

When I push the gas pedal all the way to the floor... The car falls on its face in 1st, 2nd, and 3rd. 4th and 5th are normal. Any ideas? I will try to get a log next time I drive it... Probably on the way to work tomorrow. Very happy that I got this mostly figured out now though :-)
BTMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2014, 09:33 AM   #52
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

log log log log!
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2014, 12:52 PM   #53
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Jersey
Posts: 1,523
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
log log log log!
I'm sure I really didn't need to start a new thread... But for some reason I did.

Here ---> https://www.miataturbo.net/megasquir...9/#post1121410

My last post in there has my current tune, and a couple logs that show the problem I am having. Look for 100% throttle and 4000 rpm's which it happens every time. Almost seems like a rev limiter... At 95% throttle, it acts completely normal, and everything feels smooth.
BTMiata is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 Yesterday 09:00 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:46 AM.