Voulunteer needed to run HR11c1 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-03-2009, 08:09 PM   #1
Boost Pope
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,315
Total Cats: 1,913
Default Voulunteer needed to run HR11c1

While building LostSoul's MS, I've run into an issue while testing it on the stim. I decided to try the latest HR build (11c1) and while it worked on first load, after I set it up for the 4/2 wheel, it started crashing every time I did a "burn to ECU" from certain screens. I've posted the issue at MSExtra, and KeithG inquired as to whether I'd run it on an actual car. Well, my CAS is in a landfill (36-1 wheel on my car) and I don't have the harness built for LS's car yet, so I'm only able to test it on the stim right now.

I wonder if anybody who is running a stock CAS might be willing to give the new code a try, just to verify that it crashes on your car the same as on my stim.

Specifically, the screens that kill it are:
Accel/Decel mode
Accel Wizard
Codebase and Outputs
Rev Limiter Type
Rev Limits
Lambda Sensor Targets
OverRun Settings
You don't even need to change anything in them, just open the screen and do a Burn. No permanent damage- you just power cycle the MS and it's mack to normal.
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 08:15 PM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

link to the code and I'll try it tomorrow.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 08:36 PM   #3
Boost Pope
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,315
Total Cats: 1,913
Default

Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 08:39 PM   #4
Elite Member
iTrader: (21)
 
paul's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Point Pleasant, NJ
Posts: 2,957
Total Cats: 2
Default

what is SUPPOSED to be better about it anyway?
paul is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 10:26 PM   #5
Senior Member
iTrader: (7)
 
nicacus's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: SLC UT
Posts: 1,133
Total Cats: 0
Default

I'll try it out tonight.
nicacus is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 10:38 PM   #6
Boost Pope
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,315
Total Cats: 1,913
Default

Quote:
Originally Posted by paul View Post
what is SUPPOSED to be better about it anyway?
The old version is 10. The new version is 11. That's one more, isn't it?
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 10:55 PM   #7
Elite Member
iTrader: (3)
 
Mach929's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: lansdale PA
Posts: 2,500
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Joe Perez View Post
The old version is 10. The new version is 11. That's one more, isn't it?
in for an actual answer
Mach929 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 02:47 AM   #8
Senior Member
iTrader: (7)
 
nicacus's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: SLC UT
Posts: 1,133
Total Cats: 0
Default

Here's what the readme says, poor spelling and all.



Quote:
Originally Posted by HR_11c1
The default setting for this variable is 'map' which should perform exactly as all previous HR and LoRes codes in that MAP is used as the Y axis variable on the fuel and AFR maps. When it is set to '% Baro", the Y axis variable in the maps is Load = map*100/baro. It shoudl work just fone for all accepted map sensors. It does not matter if you have dual sensors or a single sensor, but with dual sensors, it will constantly adjust if this feature is enabled.
In addition, Baldur's turbo antilag code is added. THis is highly untested and can do tremendous damage. Any questions should be directed to the forums.
This added feature differentiates the HiRes codes from the base 029 codes as the LoRes codes do not have this capability. The reasoning is that this feature makes it much easier to operate an engine in a wide range of altitudes. The load index on the tables takes into account the AFR desired regardless of barometric pressure. The Barometric correction featire shoudl operate more 'correctly'. If this needs to be adjusted for your installation, use EasyTherm v5 and edit the barometric correction table to suit your install.
If there are any issues, problems or bugs, pelase report them to me on the msextra.com forum.
HR_11b has a one line fix for a flaky PW when running % Baro. Also cleaned up a number of indents.
HR_11c has the addition of the NGC Chrhsler wheel.
HR_11C1 fixes an EGO problem introduced when ALS was added. Due to the logic of the test, If ALS was turned off, EGO correction of PW would always be bypassed. FIxed it for channel 1 and 2. This bug was in 11b and 11c.
KeithG
Testing it now
nicacus is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 03:43 AM   #9
Senior Member
iTrader: (7)
 
nicacus's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: SLC UT
Posts: 1,133
Total Cats: 0
Default

Well I fail, I cant even get it to install the new firmware...
nicacus is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 10:02 AM   #10
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2006
Location: Cincinnati, OH
Posts: 375
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by nicacus View Post
Here's what the readme says, poor spelling and all.
Nothing wrong with a Chrhsler wheel.
StankCheeze is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 10:13 AM   #11
Senior Member
iTrader: (6)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cocoa Beach, FL
Posts: 808
Total Cats: 3
Default

does anyone here run a second sensor for baro correction? I've been thinking about adding one for when I drive through the mountains. I'd get the 4bar sensor, but I'll never get to 4bar, so I'd rather have the resolution on the 3bar. I'd be interested to know how well this new code works with that setup.
TrickerZ is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 10:21 AM   #12
meatbag
iTrader: (50)
 
gospeed81's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Houston, TX
Posts: 7,357
Total Cats: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Joe Perez View Post
The old version is 10. The new version is 11. That's one more, isn't it?
These go to eleven...
Attached Thumbnails
Voulunteer needed to run HR11c1-xone92-eleven.jpg  
gospeed81 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 12:28 PM   #13
Senior Member
iTrader: (7)
 
nicacus's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: SLC UT
Posts: 1,133
Total Cats: 0
Default

I know what I was doing wrong when I tried installing it. Hopefully I can get it installed tonight. Maybe Brain will have gotten it installed by then though.
nicacus is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 12:51 PM   #14
meatbag
iTrader: (50)
 
gospeed81's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Houston, TX
Posts: 7,357
Total Cats: 26
Default

If you need another volunteer, I'm game, but can't get to it til Monday.
gospeed81 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 12:52 PM   #15
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

Quote:
Originally Posted by TrickerZ View Post
does anyone here run a second sensor for baro correction? I've been thinking about adding one for when I drive through the mountains. I'd get the 4bar sensor, but I'll never get to 4bar, so I'd rather have the resolution on the 3bar. I'd be interested to know how well this new code works with that setup.
I used to have a second 250MAP sensor for baro, but the code for baro is stupid, so I removed it.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 05:18 PM   #16
Elite Member
iTrader: (21)
 
paul's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Point Pleasant, NJ
Posts: 2,957
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by TrickerZ View Post
does anyone here run a second sensor for baro correction? I've been thinking about adding one for when I drive through the mountains. I'd get the 4bar sensor, but I'll never get to 4bar, so I'd rather have the resolution on the 3bar. I'd be interested to know how well this new code works with that setup.

I do. All 94+ MSPNPs have dual MAP sensors. But I don't think I'll be trying out this firmware.
paul is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2009, 11:10 PM   #17
Boost Pope
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,315
Total Cats: 1,913
Default

Quote:
Originally Posted by TrickerZ View Post
does anyone here run a second sensor for baro correction? I've been thinking about adding one for when I drive through the mountains. I'd get the 4bar sensor, but I'll never get to 4bar, so I'd rather have the resolution on the 3bar. I'd be interested to know how well this new code works with that setup.
I run dual sensors (both the stock 2.5 bar units) with HR10g, no problems. I've driven from sea level to just over 5,000 feet and back on a club run and it seems to behave properly.
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2009, 12:52 AM   #18
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

Quote:
Originally Posted by Joe Perez View Post
The old version is 10. The new version is 11. That's one more, isn't it?
If you want to party.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2009, 01:02 AM   #19
Boost Pope
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,315
Total Cats: 1,913
Default

Joe Perez is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toyota Pickup Engine Swap B.S. Monk Build Threads 24 12-11-2016 03:21 PM
Re-Spring Tein FLEX or replace? Mazdaspeeder Suspension, Brakes, Drivetrain 21 10-03-2015 07:45 PM
ms2e No Rpm Signal Dobzeh ECUs and Tuning 5 09-17-2015 03:56 PM
VE values too low? compuw22c MEGAsquirt 4 09-12-2015 08:42 PM
how to Make 94-95 tach work with MSPNP2 JacksonRacingEngines Engine Performance 10 09-10-2015 10:52 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:49 AM.