Wideband not shown in Megatune - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-02-2009, 02:28 AM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Renton Washington
Posts: 1,742
Total Cats: 3
Default Wideband not shown in Megatune

My Wideband AFR gauge isnt showing up in MT. I tried going to the Settings.ini and changing it to AEM EUGO controller and saving it but it says
"Cannot create the C:\Program Files\Megasquirt\MSPNP MM9093 without AFM\mtCfg\settings.ini file
Make sure the path and file name are correct"

This is MSpnp90-93. One thing is i do not have the ground connected to the engine. its on the chassi near the radio. I will change it later on.

Should my project have its own settings.ini?

I have saved a project and i do not see a folder for it, also when i open the project via MT it doesnt display any action/gauges.

Ive read the stickies about 5 times in the past 2 days and i think theres something im missing (obviously.) i am a now help me Please

Last edited by SKMetalworks; 05-02-2009 at 02:29 AM. Reason: i forgot to say the magic word
SKMetalworks is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 11:19 AM   #2
Junior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 219
Total Cats: 0
Default

My project never showed up-couldn't figure that deal out so I just save stuff/make changes to the files under the folders already there (I'm using Hi-res code so it's under the Hi-res folder)...did you designate it AEM_Linear ? I have the AEM Uego and that's the one I'm using. Also you might need to change settings under the MegaTune2.25\carMtCfg folder too. I don't have the PNP though-mine is Braineak-built but I'm using PNP software
scottv is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 01:53 PM   #3
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bellingham, Wa
Posts: 2,732
Total Cats: 3
Default

Oh ****, you're on vista aren't you? It took me forever to figure this **** out on vista. You cannot make changes to files in the program files folder in vista unless you go in and muck around with them.

So if you go into C:\Program Files\Megasquirt\MSPNP MM9093 without AFM\mtCfg you'll see the settings.ini file in there. Right click it, go to properties and make sure its not read-only. Also, go into the security tab and make sure you're profile is set to allow changes to this file.

******* vista, i hate it so much. I'm pretty sure this is what your problem is, though.
wayne_curr is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 06:42 PM   #4
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Renton Washington
Posts: 1,742
Total Cats: 3
Default

Bingo! Wayne you gonna be hitting up the track anytime soon?
SKMetalworks is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 10:58 PM   #5
Junior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 219
Total Cats: 0
Default

xp FTW
scottv is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 02:45 AM   #6
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bellingham, Wa
Posts: 2,732
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by sbkcocker499 View Post
Bingo! Wayne you gonna be hitting up the track anytime soon?
Just autocross for the time being up in this area. I wanna make it down to your area for a pacific raceways drag event this summer for sure! I have a buddy that lives in covington (5 mins from the track) that i've been meaning to visit. Just need to plan everything together
wayne_curr is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 03:13 AM   #7
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Renton Washington
Posts: 1,742
Total Cats: 3
Default

For sure. Hopefully ill have the LE tuned and ready to go by then, building the exhaust right now
SKMetalworks is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1996 Turbo Build Goldwar DIY Turbo Discussion 2 09-29-2015 10:20 AM
wiring wideband ground to battery terminal btabor ECUs and Tuning 10 09-28-2015 06:33 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:45 PM.