megasquirt and aem - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MSPNP MSPNP specific Megasquirt related discussion.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-31-2014, 10:39 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 45
Total Cats: -4
Default megasquirt and aem

Hello all. I megasquirted my miata today, Woohooo for tunerstudio haha. I uploaded the basemap onto the controller and everything seems to be running well. Timing has been verified at 10 and after a few pulls using autotune the car feels very smooth. My only issue is no matter what I have tried my wideband wont communicate with the ecu. It was and is wired into my wiring harness and was sending a simulated narrowband to the stock ecu as per the "p04" setting. I tried to continue the narrowband signal to the ecu with no luck. I also tried to switch the aem to p00 and then calibrated it in as a custom linear wideband. neither option allowed the wideband to communicate with the ecu. Any suggestions would be greatly appreciated. Id really like to keep the wiring setup i have if that is a possibility as well. Thank you. the Ecu is a MSPNP2 v1.2 and the wideband is an AEM 30-4100.
mazdasteve is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2014, 10:40 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 45
Total Cats: -4
Default

Also, I know p00 and p01 both send a linear signal but am not sure whether just switching modes on the wideband will solve my problem. Thanks again.
mazdasteve is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2014, 02:36 AM   #3
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2011
Location: Columbia, SC
Posts: 1,342
Total Cats: 78
Default

Verify the wire color you used from the wideband? On an AEM wideband this should be white. Next use a multimeter to see what the voltage you are getting via this white wire is like. Anything above 0V should be showing some sort of value in TunerStudio above 10:1. If both of these check out, that should prove it to be a software/calibration issue.
Schuyler is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2014, 11:16 AM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 45
Total Cats: -4
Default

I definitely used the white wire, i will check with a multimeter when i get off of work. I tried several different afr calibration methods on ts and none gave me anything the ecu could read.
mazdasteve is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Any pnp megasquirt for 2001 Big_gumby WTB 0 09-30-2015 04:34 PM
1996 Turbo Build Goldwar DIY Turbo Discussion 2 09-29-2015 10:20 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:27 AM.