Bad turbo sounds - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Prefabbed Turbo Kits A place to discuss prefabricated turbo kits on the market
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-26-2009, 08:55 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Columbia, SC
Posts: 179
Total Cats: 0
Default Bad turbo sounds

Well......I got up this morning and decided to take the Miata to the gas station instead of the bike. My car cranked fine and drove about three miles and started making this grinding/high pitched sound. It lost all power and would barely pull its own weight. The turbo wouldnt spool past 1 PSI!! It almost sounded like the wheel was hitting the housing. I turned it off and let it cool down a bit and cranked her back up. About 1/10 of a mile it started all over again. I have not moved the car in about a month but it drove fine when I parked it. Im pretty sure the turbos toast but why would it be fine last time I drove it and fucked the next time??

georgefury1 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2009, 09:18 AM   #2
AFM Crusader
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,438
Total Cats: 84
Default

Sounds like something went through the turbo. Loose screw, chipmunk, etc
olderguy is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2009, 08:29 PM   #3
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,872
Total Cats: 1,790
Default

omfg. did you put a REAL cat on your exhaust?!


pull the damn intake and look....
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2009, 08:59 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Columbia, SC
Posts: 179
Total Cats: 0
Default

I just got home and took the intake off. No blade damage or shaft play, or signs of anything. Then I pulled my #4 plug wire and there was water poring out of it. Why did that make my turbo scream like that? Strange but fixed. I fail at mornings. lol
Here is a cute cat pic to make up for my ignorance.
funny-picturs-cat-in-exhaust.jpg
georgefury1 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2009, 09:27 PM   #5
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2005
Location: Granbury, TX
Posts: 567
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by georgefury1 View Post
I just got home and took the intake off. No blade damage or shaft play, or signs of anything. Then I pulled my #4 plug wire and there was water poring out of it. Why did that make my turbo scream like that? Strange but fixed. I fail at mornings. lol
Here is a cute cat pic to make up for my ignorance.
Attachment 12407
Poor cat must have gotten all dirty up in there..
greenday3437 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2009, 09:31 PM   #6
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bellingham, Wa
Posts: 2,732
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by georgefury1 View Post
I just got home and took the intake off. No blade damage or shaft play, or signs of anything. Then I pulled my #4 plug wire and there was water poring out of it. Why did that make my turbo scream like that? Strange but fixed. I fail at mornings. lol
Here is a cute cat pic to make up for my ignorance.
Attachment 12407
Aww, if that muffler is anything but new thats going to be a dirty *****!
wayne_curr is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 04:36 AM   #7
Supporting Vendor
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2006
Location: San Diego
Posts: 2,863
Total Cats: 485
Default

Quote:
Originally Posted by georgefury1 View Post
why would it be fine last time I drove it and fucked the next time??
The nature of something breaking... first it works, then it doesn't. Sounds in order to me. When you really have a weird problem is when your car politely notifies you via love note that a failure is pending... **** breaking out of the blue is quite normal.
ThePass is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 05:17 AM   #8
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,187
Total Cats: 2,583
Default

Quote:
Originally Posted by georgefury1 View Post
I just got home and took the intake off. No blade damage or shaft play, or signs of anything. Then I pulled my #4 plug wire and there was water poring out of it. Why did that make my turbo scream like that? Strange but fixed. I fail at mornings. lol
Here is a cute cat pic to make up for my ignorance.
Attachment 12407
nice ***** bro
18psi is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 08:18 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:04 PM.