Bad vibration - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Suspension, Brakes, Drivetrain discuss the wondrous effects of boost and your miata...

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 05-02-2010, 01:45 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default Bad vibration

ISo the first time i started having problems was during some hard driving and some bad noises started coming from the diff (welded 1.6) After it happened the first time it would only come back when i was beating on it. Sounds like a rock going between the ring and pinion . So i found a vlsd and installed it today. Drove it around and thought it was fixed. I got on it hard and the same sound came back im thinking it could be a bad u-joint but if i put the clutch in it goes away. Could my trans be done? I can feel the vibration by the back of the center counsol. I'm gunna try my spare driveshaft tomorrow and see if it goes away.
whitemiata is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 02:19 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default

well u-joints were fine,swapped it out anyways and still the same. Makes the sound almost any gear/rpm. accelerating,downshifting, and even between shifts. guessing its the trans could it be the axles? I just dont seem to feel it in the shifter. Also it seems to start doing it after the cars good and warm. I still have great oil pressure and the motor pulls good.
whitemiata is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 01:07 PM   #3
Elite Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Victoria, BC
Posts: 2,322
Total Cats: 12
Default

It's not your axles if it goes away when you put the clutch in. Take that transmission out and have a look.
dustinb is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 09:24 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default

well tranny was just inspected by local tranny shop and its in great shape........ so thats diff, drive shaft, tranny all okay. It was doing it between shifts the last time i drove it before removing the trans, So when the clutch is in its still happening. Now i was looking at the clutch/flywheel and noticed my freaken pilot bearing was out of the flywheel, so i pressed it back in but its not damaged or anything it looks as if the trans pulled it out during removal. It sits pretty snug inside the flywheel, just as tight as any other pilot bearing ive pressed in. so the tranny is going back in tonight/tomorrrow. Only other thing was my manifold had a bad crack in it but i cant see it moving enough for the exhaust to be hitting and cant see any wear on the system. With the sound its making there would need to be some major carnage somewhere.
whitemiata is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM
Squiblez 1996 Montego blue Squiblez Build Threads 2 09-22-2015 11:17 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:44 PM.