MSM04 no ECU power - only when stock ECU connected - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 05-05-2015, 01:38 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2012
Posts: 357
Total Cats: 2
Default MSM04 no ECU power - only when stock ECU connected


I'm helping a friend to bypass his msm04 immobilizer using an haltech 1000 ecu.

When I check the main power pin 4AF when no ECU is in I get no voltage.
When I connect the stock ECU 4AF does give 12v as it should.

I gave the haltech 1000 external 12v and it turned on and started the engine.

I would like to know what can cut the 12v on 4AF...

Thanks !
elior77 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2015, 08:18 AM   #2
Boost Czar

iTrader: (60)
Braineack's Avatar
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 69,693
Total Cats: 1,362

The ECU has to activate the main relay on 3H in order to get power to 4AF.

The Haltech needs to be powered by 4S.
Braineack is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 10:59 PM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 07:39 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 04:46 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 06:40 AM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 09:09 AM.