Misfiring megasquirt.... - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members

MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

LinkBack Thread Tools
Old 12-16-2009, 03:41 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2009
Location: Bournemouth, Dorset UK
Posts: 57
Total Cats: 0
Default Misfiring megasquirt....

Well i thought it was too good to be true.

Car has started firing on two cylinders, not sure which but i've checked the harness a hundred times now, and even ordered a new harness and db37 connector.

When it happens i'd rustle the harness and it would kick back into life.

Anyway, i loaned my squirt to a friend to run in his car for a few days to see if he has any issues with it and exactly the same thing, which now leads me towards the megasquirt rather than my harness.

Anyone know of any tests to check things over? We've checked all the solder joints and all look good so we're abit stumped.

The MS was built as per the guide on here and its running standalone on my 1992 1.6 mk1.


fr3n2y is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2009, 10:18 PM   #2
Junior Member
Join Date: May 2008
Location: Nashville/Knoxville, TN
Posts: 318
Total Cats: 1

look on the back of the board. the resistors that you solder to the LED lights. also check the two ignition wires, make sure they're not hitting against anything inside the harness plug.
N3v is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 08:21 AM   #3
Boost Czar

iTrader: (60)
Braineack's Avatar
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 69,662
Total Cats: 1,358

What size pull up resistors are on the spark outputs?
What firmware are you running?
What do your ignition/dwell settings look like?
Braineack is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 03:17 PM
Missfires on idle and cruising (no load) emarkey DIY Turbo Discussion 2 09-05-2015 06:59 PM
Dumb question about crank and cam angle sensors AlwaysBroken Engine Performance 4 09-04-2015 01:35 PM
Car not starting any help appreciated bruss MEGAsquirt 1 08-31-2015 10:45 AM
Dwell setting for my MSM? evank MEGAsquirt 8 04-03-2009 06:07 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 04:12 PM.