Getting MSPNP to talk to Laptop with RadioShack Cable - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 10-16-2013, 11:42 AM   #21
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manassas, Virginia
Posts: 1,247
Total Cats: 57
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
You do know I'm home before you leave for the day...and you work 5min away from my house...and i know how to tune...and i have a tuning cable that works with win8...
Oh. Actually I didn't know you had such an early work schedule. Might as well learn from the best. I'll PM you.
mx5autoxer is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2013, 11:46 AM   #22
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

i get home around 4-4:30 depending. On fridays it's like 5-5:30 due to traffic...
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2013, 02:21 PM   #23
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manassas, Virginia
Posts: 1,247
Total Cats: 57
Default

So EFIAnalytics got me my cord in like less than 48 hours (with regular shipping and ordered at 12 at night). Major props. I was really impressed. Unfortunately, I am the dumbest idiot to operate a computer. I can't use the mini disc provided because no optical drive, so I went to the link provided with the cord for situations like this case. I downloaded the 64 bit Windows driver, then screwed around for an hour trying to unzip it or something. Plugged it up...nothing. Tried unzipping again, then looked at in "Devices" in the CP. I was able to find a tab that said there was no driver loaded, then a tab that looks for a driver with a "Browse" button. I navigated to the file and hit "Install", but still can't get a connection when its plugged into the MS.

And thank you, Brain, for offering some help. I'll take you up on that offer as soon as I get my WBO2 working...which means getting this cord working. Maybe I'll try calibrating without a cord. EDIT: its an LC1 btw
mx5autoxer is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2013, 11:44 PM   #24
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Feb 2012
Location: Raleigh, NC
Posts: 617
Total Cats: 53
Default

Dayum dude, what year is your car? Or does NOVA buttfuck all cars for emissions? SW VA is the mecca for emissions compared to up there.

These computer issues you have sound lame. Get another old comp with the proper port and whammy you're good to go.

Too bad we didn't stay in SW VA so that we could have tuned together instead of this poser "Braineack" coming in and screwing up your tune. I guess you have no option... GLHF
petrolmed is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 06:05 PM   #25
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manassas, Virginia
Posts: 1,247
Total Cats: 57
Default

I'm thinking about giving up on the windows laptop and trying to do everything through my wife's Macbook since I can put the driver disc in that one. Anyone think that's a terrible idea?
mx5autoxer is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 12:29 AM   #26
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2012
Location: New Braunfels,TX
Posts: 1,141
Total Cats: 51
Default

I tune on my mbp with a windows partition. You can get TS to work in OS X but you won't be able to flash the ECU.
ScottyP3821 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 11:04 AM   #27
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manassas, Virginia
Posts: 1,247
Total Cats: 57
Default

Oh. Yeah, not trying to get into that. I can barely keep one OS running, let alone two. I might just buy an external optical drive to install the cable driver. It'd be nice to be able to watch DVD's on my laptop anyway.
mx5autoxer is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 12:58 PM   #28
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2012
Location: New Braunfels,TX
Posts: 1,141
Total Cats: 51
Default

Im just baffled that you are not able to just go into device Manager and Update the driver. Usually as long as your on the internet it will locate the driver. Kind of like this but for the PORT (I took this from the net).

Attached Thumbnails
Getting MSPNP to talk to Laptop with RadioShack Cable-device-manager-update-driver-600x508.jpg  
ScottyP3821 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 12:59 PM   #29
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

because they never made a win8 driver for it; let alone win7.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 01:03 PM   #30
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2012
Location: New Braunfels,TX
Posts: 1,141
Total Cats: 51
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
because they never made a win8 driver for it; let alone win7.
Im using it with win 7.
ScottyP3821 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 01:13 PM   #31
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

oh, cool i was never able to.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 01:31 PM   #32
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2012
Location: New Braunfels,TX
Posts: 1,141
Total Cats: 51
Default

A Wes if you havent already. Install windows 7. I understand you dont have a DVD drive however you can use wintoflash to create a bootable usb. Could save you a bit of money.
ScottyP3821 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 02:28 PM   #33
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manassas, Virginia
Posts: 1,247
Total Cats: 57
Default

I already looked into that (like literally less than a week after I got the laptop, lol) and it is either impossible or way more trouble than its worth. I think Win7 wont work at all without some hardware upgrades. I'm on a cheap floor model ASUS from best buy that cost $260. What can I say.
mx5autoxer is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 02:30 PM   #34
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manassas, Virginia
Posts: 1,247
Total Cats: 57
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
because they never made a win8 driver for it; let alone win7.
You're talking about the Shack Gigaware cord, right, not the EFI cord?
mx5autoxer is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 02:38 PM   #35
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

correct.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 02:49 PM   #36
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2012
Location: New Braunfels,TX
Posts: 1,141
Total Cats: 51
Default

Quote:
Originally Posted by mx5autoxer View Post
You're talking about the Shack Gigaware cord, right, not the EFI cord?
Yes Sir. Same cord I am using my EFI cord broke last year.
ScottyP3821 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2013, 09:58 PM   #37
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Feb 2012
Location: Raleigh, NC
Posts: 617
Total Cats: 53
Default

You should start a way-overdue build thread. And get connectivity to your MS.
petrolmed is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 11:18 AM   #38
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 273
Total Cats: 7
Default

I am using this cable with my new laptop running Windows 8. I had nothing but issues getting this to work and I had to ROLL THE DRIVER BACK, not update the driver. With the newest driver, Windows did not recognize the Serial/USB device as a gigawire. Once I rolled the driver back, it recognized the device as a Radio Shack Gigawire device.

CAUTION: Windows 8 likes to automatically update drivers. If you cannot get it to connect, check your driver and make sure it is listed as Radio Shack Gigawire.

Hope this helps.
MX5RACER is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 01:35 PM   #39
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manassas, Virginia
Posts: 1,247
Total Cats: 57
Default

Did you just search the web for an outdated driver?
mx5autoxer is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2013, 11:08 PM   #40
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 273
Total Cats: 7
Default

Quote:
Originally Posted by mx5autoxer View Post
Did you just search the web for an outdated driver?
Yes. I found an older one and loaded it.
MX5RACER is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Momo Supercup seat jpreston Miata parts for sale/trade 2 05-17-2016 01:51 AM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
wiring wideband ground to battery terminal btabor ECUs and Tuning 10 09-28-2015 06:33 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:22 AM.