'97 CAS Wires - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-20-2007, 06:11 PM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default '97 CAS Wires

The white wire is there... just as in DIYautotune instructions.. there isn't a yellow wire though... just yellow/blue. Is that the one I need (I assume yes).
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2007, 08:24 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 338
Total Cats: 0
Default

hope this can help you...


if possible can you post a pic of the cas?
i haven't had a day off yet to look in the rear
of my engine to find it and i know i'll eventually
need to, lol...
Mouglie is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2007, 10:12 PM   #3
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

"Config error with spark outputs or wheel decoder trigger settings"

Not the message I wanted to see...

Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2007, 03:14 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 354
Total Cats: 0
Default

The 97 wiring manual says these are the 4 wires going to the CAS: White/Red, Yellow/Blue, White, Black/Light Green. In yy personal V2.2 wiring guide for the 97 I have this listed:

Pin 24: Primary Tach Input (outer) White 4F
Pin 25: Secondary Tach Input (inner) Yellow/Blue 4G

So yes, I think yellow/blue is the right one
iWeasel410 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2007, 03:22 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 338
Total Cats: 0
Default

easier explanation = pic, lol...

Last edited by Mouglie; 01-22-2007 at 12:20 AM.
Mouglie is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2007, 03:45 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Down Under
Posts: 252
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Mouglie View Post
easier expanation = pic, lol...
What pic is that?

We can't see one in your first post.

Quote:
Originally Posted by Mouglie View Post
hope this can help you...


if possible can you post a pic of the cas?
i haven't had a day off yet to look in the rear
of my engine to find it and i know i'll eventually
need to, lol...
Did you link a pic from your pc? You need to have the pic hosted on the net before anyone else can see it.
Aussie Driver is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2007, 02:47 PM   #7
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

Yeah, yellow and blue was it.

Next question. Can I share the NB O2 signal with both ECUs?
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2007, 03:22 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 338
Total Cats: 0
Default

I linked the picture to another URL...
http://forums.dfwmiata.com/attachmen...6&d=1168817367

if that doesn't work then here's a backup...
Name:  MSD_instructions.jpg
Views: 1
Size:  7.0 KB

i'm sorry about that, i can see it fine on different computers...
more pics here...
http://www.rivercityroad.com/garage/timing90.htm
Mouglie is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2007, 05:52 PM   #9
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,658
Total Cats: 39
Default

Quote:
Originally Posted by Arkmage View Post
Can I share the NB O2 signal with both ECUs?

I don't think so, but if you're controlling fuel the stock ECU doesn't need it and is too dumb to throw a code...
richyvrlimited is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2007, 08:49 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Knoxville
Posts: 1,168
Total Cats: 0
Default

You're gonna get a wideband, right?
Al Hounos is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 12:21 AM   #11
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 338
Total Cats: 0
Default

if not you can always change that option later in your settings...
Mouglie is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 01:16 PM   #12
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Al Hounos View Post
You're gonna get a wideband, right?
Before I boost I am... but at the moment I was just looking to run the NB for ***** and grins. I have to wait until closing on the house before I am allowed to spend any money per my mortgage brokers instructions. Once we close the wife is getting a new car, I'm getting a bronco, THEN the miata get's boost. MS is in and working at the moment... I am not controlling the engine with it yet, but all the inputs are setup except MAP (havn't run the vacuum line yet). I'm hooking it up to the fuel and spark this weekend (with switches) so it's ready to rock and roll when I get the WBO2.
Arkmage is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 02:11 PM
wiring wideband ground to battery terminal btabor ECUs and Tuning 10 09-28-2015 06:33 PM
BP-6D on CAS only aidandj MEGAsquirt 14 09-25-2015 06:26 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:14 PM.