crank but no start. Attached composite log - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-05-2017, 07:59 PM   #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: vancouver, bc
Posts: 115
Total Cats: 3
Default crank but no start. Attached composite log

Hi guys. New day new problem. I got everything ready to start the car now but it only cranks but no start. I have attached the tune and composite log so i hope someone can help me out here.
Attached Thumbnails
crank but no start. Attached composite log-screen-shot-2017-08-05-4.52.28-pm.png  
Attached Files
File Type: csv 2017-08-05_16.50.31.csv (41.6 KB, 29 views)
File Type: msq CurrentTune.msq (265.5 KB, 20 views)
rikaro is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2017, 10:33 PM   #2  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: vancouver, bc
Posts: 115
Total Cats: 3
Default

Oops this happened. Will replace it on Monday. Hope they have this in stock.
Attached Thumbnails
crank but no start. Attached composite log-img_9983.jpg  
rikaro is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2017, 01:24 AM   #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: vancouver, bc
Posts: 115
Total Cats: 3
Default

I might have found the issue. My fuel lines are swapped. Does the fuel input goes to the rail and the return line comes from the regulator?
rikaro is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2017, 04:09 AM   #4  
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Thessaloniki
Posts: 108
Total Cats: 12
Default

Fuel line closer to firewall to rail, return line from the regulator.
Akina_Downhill is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2017, 09:10 AM   #5  
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 73,534
Total Cats: 1,917
Default

Quote:
Originally Posted by rikaro View Post
I might have found the issue. My fuel lines are swapped. Does the fuel input goes to the rail and the return line comes from the regulator?
did you do a motor swap?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2017, 07:13 PM   #6  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: vancouver, bc
Posts: 115
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
did you do a motor swap?
yes i did. vvt to 95 miata

Still no start :\
rikaro is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2017, 07:41 PM   #7  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: vancouver, bc
Posts: 115
Total Cats: 3
Default

rikaro is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2017, 04:53 PM   #8  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: vancouver, bc
Posts: 115
Total Cats: 3
Default

so here's an update:

i got spark and fuel. I emailed Dimitris and he said my cranking angle is too high at 20* so I changed to 8*. He also mentioned that my rpm while cranking is only at 120rpm while it should usually be at 200-250ish. I swapped my current NB starter with my NA starter and it's at 180ish rpm now while cranking but still no start. I smell fuel but no spark. I have tried 2 batteries and they both couldn't get my rpm over 180.

Any suggestions? I am trying my best to get the car running. :(
rikaro is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:49 PM.




We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.