DB9 Serial no longer works to connect to MS3, USB works fine. - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-15-2013, 04:51 PM   #1
Elite Member
Thread Starter
 
Chiburbian's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Gilberts, IL
Posts: 2,159
Total Cats: 131
Default DB9 Serial no longer works to connect to MS3, USB works fine.

Ever since I put the MS3 back in the car yesterday I have been unable to connect via the USB to DB9 serial cable. I installed the driver for the USB-in port on the MS3 daughtercard and was able to connect with that today. USB-DB9 cable shows up in windows and on Mac fine in hardware page, uninstalled and reinstalled drivers, still doesn't work.

This is not a troubleshoot my megasquirt thread, I can do searches for that. I just wonder what is the likelihood that I fried the serial connector somehow, and what would it take to do that? I did a quick google search before going to bed last night and it mentioned something about U6 (or was it U5?) being the chip that controls old style serial connections. IF the U6,5 whatever is dead, is this something I can just solder over or would I have to reflash my MS3?

I just want to know how likely it is that I am screwed, and how badly if that.

Thanks!
Chiburbian is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 05:20 PM   #2
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,441
Total Cats: 199
Default

If the USB port works, then U6 works as well.

Your USB to serial cable is probably foobared. It has happened to me before. No idea why.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 06:51 PM   #3
Elite Member
Thread Starter
 
Chiburbian's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Gilberts, IL
Posts: 2,159
Total Cats: 131
Default

Thanks for the reassurance. Now that I am using USB I don't really even need the serial except for perhaps a Bluetooth adapter at some point.

It's nice to know that I won't be tearing it apart for that problem. Now I just have to grow some ***** and build the alternator control circuit and I will be about as complete as I had ever planned.
Chiburbian is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 09:19 PM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,793
Default

I have two more PCBs for them...
Braineack is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:07 AM.