Diypnp firmware issues - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-29-2014, 12:51 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Oct 2013
Location: Arcade, New York
Posts: 116
Total Cats: -4
Default Diypnp firmware issues

I just completed building a diypnp setup and have been trying for the last 5hrs on how to load the firmware. I followed the instructions and I get the diypnp unit to except the current version of the appropriate firmware in the ms2loader it says it goes 100%.

I then try it in the tuner studio lite version and it identifies the diypnp unit but it shows a box saying this error. I have tried reloading the firmware half dozen times and still the same results. Anyone that can help me I would appreciate it, I was hoping on trying to start my car tomorrow but it looks grim.

Thanks, Bill
Attached Thumbnails
Diypnp firmware issues-image-3314023649.jpg  
Miatacrazy716 is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2014, 07:17 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: London, UK
Posts: 102
Total Cats: 0
Default

I won't claim to know exact cause of your issue but thought i'd chuch the DIYAutotune guide link up in case you're working to something else. I did mine fine following this:
DIYPNP Firmware Loading Walkthrough - DIYAutoTune.com

Did you have the Boot Jumper installed?

Dave
ManicGTI is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2014, 09:05 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Oct 2013
Location: Arcade, New York
Posts: 116
Total Cats: -4
Default

That's the guide I followed. The link they give for the firmware is the link I clicked and loaded my firmware from. I also have the boot jumper in place. I am frustrated. The usb serial adapter I bought along with the diypnp would not install on my laptop. I had to install it on my wife's laptop and now this damn firmware shows me it's loaded 100% in the ms2loader.

As soon as I get it in the tuner studio and start a new project. It reads it it knows its there but tells me no firmware!! I dunno, thanks Dave for trying.
Miatacrazy716 is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2014, 09:31 AM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,895
Total Cats: 1,792
Default

if the boot jumper is still in place then you didn't load firmware or follow the pretty damn clear instructions when flashing.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 09-29-2014, 11:23 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Oct 2013
Location: Arcade, New York
Posts: 116
Total Cats: -4
Default

No the boot was off during the flash process
Miatacrazy716 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2015, 01:02 PM   #6
Newb
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 30
Total Cats: 0
Default im having the same exact problem

I'm have the same thing come up word for word I spent a long time yesterday trying to figure this out on my own but no luck. Please help!
RSager11 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2015, 01:19 PM   #7
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,895
Total Cats: 1,792
Default

loading firmware couldn't be easier.

where are you failing? because if you see "verification sucessful" after watching the firmware load for about 2 minutes, then you shouldn't be seeing "no firmware loaded" once you connect to TS.
Braineack is online now   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
In need of base map for stock 1997 brandonbkd MEGAsquirt 0 09-29-2015 12:52 AM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:01 PM.