DIYPNP Wont Start - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-29-2014, 02:28 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: May 2008
Location: Goodrich, MI
Posts: 182
Total Cats: 2
Default DIYPNP Wont Start

Hi, Im helping to get my sisters boyfriends miata running on the DIYPNP that he put together. The car isn't getting spark and appears to not be getting the CAS signal. I've hooked my DIYPNP up to his car and it starts fine, so its not the coils or igniter. Were using the latest firmware and have tried both the tune that i have for my car and the base tune from DIYautotune with no luck. The only difference i could see when comparing our boards is he is wired for AC where i am not. We also removed R39 on his board per this thread: https://www.miataturbo.net/megasquir...-diypnp-69379/.
Attached are pictures of the top and underside of the board with the Microsquirt removed. Any help is appreciated!

Attached Thumbnails
DIYPNP Wont Start-e7fle9.jpg   DIYPNP Wont Start-9ify1w.jpg  
MustangMike is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2014, 04:50 PM   #2
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2011
Location: Volo, IL
Posts: 1,247
Total Cats: 140
Default

Can you take a few more zoomed in pictures? It's a little hard to see the connections.
dieselmiata is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2014, 01:25 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: May 2008
Location: Goodrich, MI
Posts: 182
Total Cats: 2
Default




Let me know if you need better pics!
Thanks,
Mike
Attached Thumbnails
DIYPNP Wont Start-21mynsy.jpg   DIYPNP Wont Start-xcrrs7.jpg   DIYPNP Wont Start-2h2fvog.jpg  
MustangMike is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 11:55 AM   #4
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,264
Total Cats: 51
Default

Can you post a composite log and a copy of your MSQ?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 12:02 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: May 2008
Location: Goodrich, MI
Posts: 182
Total Cats: 2
Default

Here is the current tune we were trying, sorry for the late reply. As for the composite log, the motor is now out of the car to replace it with a semi built motor. Until the swap is complete i wont be able to do one.
Thanks,
Mike
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (108.1 KB, 41 views)
MustangMike is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2014, 10:55 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: May 2008
Location: Goodrich, MI
Posts: 182
Total Cats: 2
Default

Ok, I was able to get the first problem figured out, there were wires jumper ed incorrectly. Now the car is only firing on two cylinders..... Any help??
Thanks,
Mike
MustangMike is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2014, 11:40 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: May 2008
Location: Goodrich, MI
Posts: 182
Total Cats: 2
Default

Never mind I got it running!
Thanks,
Mike
MustangMike is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:28 PM.