Help! Engine cutting out - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-30-2011, 08:19 PM   #21
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: May 2007
Location: Austin, TX
Posts: 1,923
Total Cats: 0
Default

Here it is.

Name:  screencapture.jpg
Views: 0
Size:  66.5 KB
JayL is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2011, 08:38 PM   #22
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Ok I see the logs. There are random pulses on both the crank as well as the cam input. Definitely something very wrong.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2011, 09:01 PM   #23
y8s
2 Props,3 Dildos,& 1 Cat
iTrader: (8)
 
y8s's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Fake Virginia
Posts: 19,038
Total Cats: 406
Default

What cam and crank input circuit are in that box?

(I'm a fan of alpha 6 for solid VVT or alpha 9 for solid everything BUT VVT for what it's worth)
y8s is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2011, 09:09 PM   #24
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

DIYPNP-style inputs.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2011, 12:20 PM   #25
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,830
Total Cats: 1,786
Default

go back to alpha 6.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2011, 12:42 PM   #26
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

I was using it on alpha7 with no problems at all. Alpha6 has a bug where there is no spark if your cranking rpm is less than ~160. I'm pretty sure its a hardware problem with the inputs circuit.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2011, 03:53 PM   #27
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,830
Total Cats: 1,786
Default

(zack morris's phone)

Who cranks below 160? Atleast go. To 9. 7 had issues...y8s saw weird **** with ve live.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2011, 04:03 PM   #28
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
(zack morris's phone)

Who cranks below 160?
Me with my hacked up starter motor harness.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2011, 11:01 PM   #29
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: May 2007
Location: Austin, TX
Posts: 1,923
Total Cats: 0
Default

Played around with it again today. Made sure there wasn't anything loose in the cases and also went through the wiring harness again. Wish I had the knowledge to go through it and pinpoint the exact fault. The car has progressively gotten worse so I removed all the MS components from the car and went back to the oem ecu. Car not only runs like a champ, but feels so much more powerful both at low and high revs. I expected to get the low end back, but the way it pulls up top is also much improved. Any other ideas?
JayL is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2011, 03:23 AM   #30
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Did you remove the connectorboard from inside the DIYBOB as already discussed?
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2011, 09:12 AM   #31
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: May 2007
Location: Austin, TX
Posts: 1,923
Total Cats: 0
Default

Sure did, no change while driving with it outside the case.
JayL is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
Changing from 460cc to flow force 610cc in diypnp 90 Turbo MEGAsquirt 19 10-19-2015 04:23 PM
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:31 PM.