No CAS input (no spark etc) - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-21-2015, 05:55 PM   #21
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: Plymouth, UK
Posts: 106
Total Cats: 1
Default

When I compare the green pattern to Alex's green pattern mine is symetrical and his isnt making it seem like I am missing a mark/tooth (i dunno)
xXxKillDogxXx is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2015, 01:16 PM   #22
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: Plymouth, UK
Posts: 106
Total Cats: 1
Default

Right so I got a reply from Phil regarding the logs:

Quote:
Hi Sam,
I must confess that all looks fine apart from the missing syncs. Have you tried swapping to Rising edge rather than falling?
The inverted cam isnt right, that should fall from the top on the cvs logs,
thanks
Phil
I have replied and sent him the 4 logs where its rising edge, cam inverted and the other 3 ect to see what he says.

Is it possible I might have a faulty CAS?
xXxKillDogxXx is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2015, 06:51 PM   #23
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: Plymouth, UK
Posts: 106
Total Cats: 1
Default

So I just got a reply back from Phil again:

Quote:
It could be something like that, as it looks so close to being right. Do you have one you could swap it over with?
So I am gonna swap the CAS over tomorrow and fit a fresh O-ring and hope for the best really... I suppose its possible the CAS got damage when fitting the engine and It may have hit the fire wall but I doubt it.
xXxKillDogxXx is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2015, 07:38 PM   #24
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,833
Total Cats: 1,786
Default No CAS input (no spark etc)

Quote:
Originally Posted by xXxKillDogxXx View Post
When I compare the green pattern to Alex's green pattern mine is symetrical and his isnt making it seem like I am missing a mark/tooth (i dunno)
His looks nb. I think you just need to mod the board. Will post the steps later.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2015, 07:54 PM   #25
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: Plymouth, UK
Posts: 106
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
His looks nb. I think you just need to mod the board. Will post the steps later.
His is a MK1 BBR turbo just with a MS2 instead of the stock BBR ECU since it decided to die on him.

And thanks Brain, I wont mod it my self what I'll do is relay the information to Phil and get his opinion since he built it of course.
xXxKillDogxXx is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 10:42 AM   #26
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: Plymouth, UK
Posts: 106
Total Cats: 1
Default

So I swapped over the CAS today and no luck at all I took another log and its exactly the same and according to Phil its close but literally a few degress off which annoying.

He asked for me to open the ECU and send him pictures as he always uses a opto circuit on MX5's however he has had a few cases where a VR circuit has been needed instead which I find odd since from what I have read VR was only introduced from MS2 onwards so my MS1 wouldn't of been using VR it would have used opto and that worked, badly but it worked hence the upgrade since I had surging issues.

Anyways I have attached the images for you guys to also take a gander at:

















Attached Thumbnails
No CAS input (no spark etc)-80-11148710_10207629201992638_4382757872730756238_n_1__6b448443f0a459c09b8395c168939b54c720372e.jpg   No CAS input (no spark etc)-80-11218621_10207629201552627_1198130417132420008_n_1__2e327e74270ca4e1755f1ab49ee2eeb1e85f7639.jpg   No CAS input (no spark etc)-80-11889612_10207629202072640_1729810643195880649_n_744904dd27b7a7151101efc1a4aa1898a2b47045.jpg   No CAS input (no spark etc)-80-11892079_10207629202712656_8456248146362373929_n_ec051c78ed0516b13bff86edaf3161d321bcc678.jpg   No CAS input (no spark etc)-80-11896189_10207629201472625_1742220497899267772_n_1__d75d49e51be86498bba1214944cf95ba5e1f72ee.jpg  

No CAS input (no spark etc)-80-11951326_10207629202792658_4586759542854377085_n_30fd4d17eba0c0b128d25eca6e45c09128360850.jpg  
xXxKillDogxXx is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 01:34 PM   #27
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,833
Total Cats: 1,786
Default No CAS input (no spark etc)

Need to see bottom of the blue board.

All that wiring and no flyback on the idle fet...
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 07:54 PM   #28
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: Plymouth, UK
Posts: 106
Total Cats: 1
Default

Okay I got a reply from Phil and basically he is asking me to remove two links and add two wires, I am not sure what this is actually going to do but he said just to try it again after that.

Just to keep you updated here is the pictures he sent me:





And remove these links.





I have to add these wires.


Does anyone actually have a idea what I am doing here?
Attached Thumbnails
No CAS input (no spark etc)-80-remove_c8f300a1c5dc921973daa537ef5060d26da8f3ff.jpg   No CAS input (no spark etc)-80-links_1fb31bbb3db4543a1464aefcb4297971ef1d78fa.jpg  
xXxKillDogxXx is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 09:31 PM   #29
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: Plymouth, UK
Posts: 106
Total Cats: 1
Default

Figuire out that basically I am adding hall sensor support for the 4g63 cas, which seems partially done all I am doing is finishing it off in a sense. any reccomendations for soldering iron and wire gauge I should use?

getting a new iron since i let someone borrow mine and well they decided to utterly **** it...
xXxKillDogxXx is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 09:35 PM   #30
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,833
Total Cats: 1,786
Default

see attachment.

and look at this post: https://www.miataturbo.net/megasquir...94/#post940609
Attached Files
File Type: pdf input_method.pdf (43.3 KB, 49 views)
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 10:07 PM   #31
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: Plymouth, UK
Posts: 106
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
see attachment.

and look at this post: https://www.miataturbo.net/megasquir...94/#post940609
Ahh brilliant thank you brain, so basically Phil forgot to update my board when upgrading to MS2 atleast on that side of things.

Atleast that pretty much confirms that I should be good to start the car tomorrow or atleast progress to the next stage atleast!
xXxKillDogxXx is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
01-05 Fab9 PNP COPs (used) FrankB Miata parts for sale/trade 6 09-30-2015 12:48 PM
WTB HPDE miata - Texas Voltwings Cars for sale/trade 0 09-27-2015 07:40 PM
BP-6D on CAS only aidandj MEGAsquirt 14 09-25-2015 06:26 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:59 PM.