Spluttering big time between 10 and 15psi - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-22-2010, 02:48 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: Coventry, UK
Posts: 97
Total Cats: 0
Red face Spluttering big time between 10 and 15psi

Hi guys,

got my 440s in and car runs ok still needs a good few runs or so with VE live, but since iv put my boost up im cant get passed 10psi without it spitting and sputtering, so a massive loss of power.

The afr;s around there seem rich which i beleive wouldnt cause the fault interly as they arnt unbeleivably rich.

Iv been advised that it may be spark blowout?

Iv had a seach but cant find one perticular figure theres lot of diffrenences.

Would anyone be kind enougth the let me know the ideal plug gap i need in my situation.

Thanks
Viper is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2010, 03:37 PM   #2
I'm Miserable!
 
Join Date: Jun 2009
Location: albany, ga
Posts: 1,869
Total Cats: 3
Default

how old are the plug wires?
Techsalvager is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2010, 03:40 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: Coventry, UK
Posts: 97
Total Cats: 0
Default

not sure iv had the car almost two years, but they are uprated ones
Viper is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2010, 03:51 PM   #4
Want fries with that?
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2009
Location: Twin Cities, Minnesota
Posts: 2,023
Total Cats: -1
Default

Punctuation ************, do you use it?

Check overboost.
rider384 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2010, 03:53 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: Coventry, UK
Posts: 97
Total Cats: 0
Default

Done.

I'm jsut after the plug gap for decreesing mine.

Any ideas please?
Viper is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2010, 05:03 PM   #6
Junior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Gainesville, FL
Posts: 77
Total Cats: -2
Default

Plug gap of .010 and afrs should be around 9.9 or lower...



Just kidding. Unless you have nology plug wires like myself, you should run like .030 gap or less.... However, I am able to run .045 happily. Muhahaha!

AFR at 10 psi should be around 12.5 ~ 12.0 tapering to around 11.2 @ 15 psi.

Atleast that's how I roll.

Others may disagree.

Sounds like you may be running too rich? Over boost kicks pretty hard, but I'd be sure to check it out
Turbobarber is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2010, 05:07 PM   #7
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

I think this needs to be an auto reply in the megasquirt section... POST MSQ and LOGS!
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2010, 06:12 PM   #8
Junior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Gainesville, FL
Posts: 77
Total Cats: -2
Default

No .msq or log?

Must be hard tuning with no .msq file...

Don't expect help if you're unwilling to provide the requested information...

Hope you solved your problem.
Turbobarber is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 08:18 PM
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:52 PM.