Struggle to crank - Page 5 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-08-2014, 08:37 PM   #81
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2014
Location: Port Saint Lucie,FL
Posts: 418
Total Cats: 3
Default



Seem to have things mostly under control. It dropped in to the 70s (untuned area for me) and started a little rough a few days ago, but still waaaay better than when I first started this mess. But here is my progress.

Today after work, probably low 80s ECT, 85* or so ambient temp:

Then again a few miles down the road at the gas station:

Both were pretty good. Just gotta keep tuning as the temps start to get cooler over night. One odd thing I notice, it likes to have a higher crank RPM setting than average. It allows a little more time before timing advance kicks in, ASE and WUE kick in, etc. I know it's not the norm, but it works for me.

I also have been experimenting with cruise AFR's, and have gotten to about 18:1 AFR while doing 65-80 mph, 60-80 kpa. I averaged 27 mpg on a legitimate daily drive to and from work, under normal conditions. Stock I was anywhere from 21-23, so that's good...

Anyway, gaining more confidence with this, I've been keeping my eyes open for a dedicated tuning laptop, injectors, turbo kit, etc... This MS has opened a can of worms.

No logs today, but here is my tune if anyone is interested.
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (236.9 KB, 84 views)

Last edited by Mech5700; 10-08-2014 at 11:31 PM.
Mech5700 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
No spark while cranking? navalhawkeye MEGAsquirt 9 10-07-2015 08:10 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM
Squiblez 1996 Montego blue Squiblez Build Threads 2 09-22-2015 11:17 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:16 AM.