97 Montego sr20 t25 Turbo Build - Page 5 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 11-27-2013, 01:57 PM   #81
Junior Member
iTrader: (1)
 
Meeners's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 189
Total Cats: -1
Default

lol
Meeners is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2013, 06:47 PM   #82
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cranston, RI
Posts: 273
Total Cats: 9
Default

I heard from the shop yesterday. Things were going smoothly but they needed one more day. They were closed today, so it should be finished and ready for tuning tomorrow.
Leach0789 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 09:11 AM   #83
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cranston, RI
Posts: 273
Total Cats: 9
Default

Word on the street is that the car is all buttoned up. Its on the schedule to be tuned tomorrow!
Leach0789 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 01:25 PM   #84
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cranston, RI
Posts: 273
Total Cats: 9
Default

So, yesterday brought on a problem. Right off the bat, the car would not start. It was troubleshooted down to the Megasquirt not receiving any indication of RPMs. The megasquirt I'm using is a DIYPNP 2. We believe that we have narrowed down the problem to the CAS, which sends the RPMs to the ECU. The harness is pinning back to the MS correctly. Everything else is working correctly on the MS; reading IAT, running the fuel pump, triggering the injectors, etc.

Before I started the turbo build, I was getting a P0300 CEL, which I thought was coming from the Crank Position Sensor. I am hoping that I was wrong all along, and that the CEL was coming from the CAS. Through some research, I have found some cases that a stock ECU can run off of a failing CAS, but the Megasquirt will not work. Tomorrow they will be swapping in a working CAS to see if that is the problem. If that is not the problem, than it looks like its a problem with the Megasquirt. I bought the MS preowned, but it was believed to be new. It was all in the original plastics, and the IAT and other pieces were still brand new and never assembled.

Fingers crossed for a positive update tomorrow.
Leach0789 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 01:30 PM   #85
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cranston, RI
Posts: 273
Total Cats: 9
Default

And a picture, because everyone likes those

Attached Thumbnails
97 Montego sr20 t25 Turbo Build-img955025_zpsmgbmolwv.jpg  
Leach0789 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 01:32 PM   #86
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Nov 2013
Location: Redlands, CA
Posts: 626
Total Cats: 17
Default

Damn. Best of luck. Been watching every update on this thread. I had a CEL from my CAS but was on a stock ECU, replacing the CAS made the CEL go away and it hasn't come back. Hope that gives you some hope.
Lexzar is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 01:34 PM   #87
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cranston, RI
Posts: 273
Total Cats: 9
Default

Quote:
Originally Posted by Lexzar View Post
Damn. Best of luck. Been watching every update on this thread. I had a CEL from my CAS but was on a stock ECU, replacing the CAS made the CEL go away and it hasn't come back. Hope that gives you some hope.
Do you remember what code the CEL was throwing?
Leach0789 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 03:38 PM   #88
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Nov 2013
Location: Redlands, CA
Posts: 626
Total Cats: 17
Default

Quote:
Originally Posted by Leach0789 View Post
Do you remember what code the CEL was throwing?
I've got a 94, for the 90-95 there were flash codes. And I had an 04 code. Which is a SGC failure, or something like that. It's been months since I've did my research and replaced it, so I don't know if it helps you out.
Lexzar is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2013, 02:48 PM   #89
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cranston, RI
Posts: 273
Total Cats: 9
Default

Well, after swapping in a working CAS, the problem still remains. I have created a thread for this in the MS section.

https://www.miataturbo.net/mspnp-55/...6/#post1080563
Leach0789 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 12:57 PM   #90
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cranston, RI
Posts: 273
Total Cats: 9
Default

Here she sits. So sad :(

Attached Thumbnails
97 Montego sr20 t25 Turbo Build-img953285_zpsupu9jqjo.jpg  
Leach0789 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 01:34 PM   #91
Senior Member
iTrader: (7)
 
RedCarmel's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Horse and Buggy, PA
Posts: 687
Total Cats: 18
Default

Saw your post on my build thread so I figured I'd stop over and see how things were going for you. Sorry to see you're having some ECU trouble - hopefully the guys at DIY can help. The build looks good though, nice work. It will all be worth it when it's done.

Couldn't help but notice the two cases of Lager in post #60. Nice.
RedCarmel is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 04:23 PM   #92
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cranston, RI
Posts: 273
Total Cats: 9
Default

Quote:
Originally Posted by RedCarmel View Post
Saw your post on my build thread so I figured I'd stop over and see how things were going for you. Sorry to see you're having some ECU trouble - hopefully the guys at DIY can help. The build looks good though, nice work. It will all be worth it when it's done.

Couldn't help but notice the two cases of Lager in post #60. Nice.
Thanks for stopping by! I got in touch with DIY today, and I have sent them the composite logger and the .msq file. Hopefully they will be able to spot something.

And we hoard Yeungling up here like its during prohibition. My roommate was in PA a month or so ago and he came back with like 11 cases
Leach0789 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2013, 04:09 PM   #93
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cranston, RI
Posts: 273
Total Cats: 9
Default

Well today I received the best news that I could have received, I suppose. After some troubleshooting and back-and-forth with DIY, they have asked me to send the MSPNP in for warranty repairs. Hopefully the turnaround time is quick. I can't wait to drive this car.
Leach0789 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2013, 12:25 AM   #94
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Nov 2013
Location: Redlands, CA
Posts: 626
Total Cats: 17
Default

Best of luck. I cannot wait to see some numbers and how it all feels.
Lexzar is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2014, 12:19 PM   #95
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cranston, RI
Posts: 273
Total Cats: 9
Default

DIY received the MS on December 20th. I have not gotten an update from them since :( Hopefully this process doesn't take much longer, it has already been very drawn out. The communication from DIY has been pretty sub-par.
Leach0789 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2014, 08:45 PM   #96
Junior Member
iTrader: (1)
 
Meeners's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 189
Total Cats: -1
Default

:( have faith broseph... It will turn up.
Meeners is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 10:06 AM   #97
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cranston, RI
Posts: 273
Total Cats: 9
Default

MegaSquirt was with the soldering guy as of a week ago. Still has not shipped..
Leach0789 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 11:50 AM   #98
Elite Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,930
Total Cats: 0
Default

Lame
Efini~FC3S is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2014, 07:53 PM   #99
Newb
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 6
Total Cats: 0
Default

in for updates. hope the mspnp2 comes back soon..
Tominos is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 05:15 AM   #100
Newb
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 9
Total Cats: 0
Default

what is that adapter like piece you attached to the turbo flange that connects to the piping for the air filter and intercooler? I am in need of them for my turbo haha
benluong23 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another Cast Manifold Corky Bell Prefabbed Turbo Kits 18 11-22-2016 09:01 PM
Garrett Turbo, 1.8 Oil Pan, & Misc. Stuff nbdooey Miata parts for sale/trade 8 03-21-2016 10:53 PM
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 06:13 AM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 10:59 PM
K&N Intake Filter nbdooey Miata parts for sale/trade 0 09-28-2015 08:46 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:27 AM.