Installing Shanghai-S kit tomorrow..help? - Page 9 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 11-21-2012, 05:22 PM   #161
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,107
Total Cats: 518
Default

Correct, removing the AFM* will require a $15 IAT sensor.

*You have a '92, so you have a Air Flow Meters. MAFs came in '94 and later.
curly is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 05:41 PM   #162
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Quote:
Originally Posted by curly View Post
Correct, removing the AFM* will require a $15 IAT sensor.

*You have a '92, so you have a Air Flow Meters. MAFs came in '94 and later.
I purchased one awhile back. . Just need to install it. I will do that as well after class.

I apologize for the delay on the project. I am a total noob (Pretty sure ya'll know that due to flaming) and I've been caught up with my family and school.
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 05:42 PM   #163
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Quote:
Originally Posted by triple88a View Post
You have the ms.. tune that pull the junk fpr.

Disconnect the waste gate and tune on the stock injectors up to 100ish kpa. Stock injectors will give you plenty of fuel.
Disconnect the wastegate? Never done that before. I'll be sure to do that once I get home from class
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 06:33 PM   #164
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,107
Total Cats: 518
Default

Just remember he meant disconnect the arm, not the vacuum signal.

One prevents you from building anything but about 2-3psi above 6,000rpm, the other creates infinite boost and destroys the engine.
curly is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 01:43 AM   #165
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Quote:
Originally Posted by curly View Post
Just remember he meant disconnect the arm, not the vacuum signal.

One prevents you from building anything but about 2-3psi above 6,000rpm, the other creates infinite boost and destroys the engine.
I removed the wastegate arm, St fuse, O2 sensor, and Throttle position sensor.

I did another datalog, had to add ALOT of fuel on the VE. It does not look right. But it raised my rpm to 1.5k when I played with it. I also played with the Coolant-Related Air Density settings. I left it at normal correction. It went 215F. I tried IAT correction and tried coolant correction. Still stayed at 215. And Again, Fan turned on, there is pressure in the upper & lower hoses, rad was replaced, and thermostat was replaced.

For the settings I used:

10 - 96
20 - 100
30 - 105
40 - 109
50 - 114
60 - 118
80 - 128

These settings are for tuning with AFM. Please help my mistakes, still a noob. Like what I said earlier, I apologize for the delay on this project. I am busy with my family and school.



edit* I'll post the msq in a bit, I need to switch computers.

Edit**
Posted.
Attached Files
File Type: msq better1.msq (35.1 KB, 85 views)

Last edited by AdoboMiata; 11-22-2012 at 01:54 AM.
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 01:51 AM   #166
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

Pull the clip, disconnect the arm from the flapper, you should be able to move the flapper by hand. See how it's disconnected in the pic? Leave it disconnected until your car is tuned good enough to be running.


Attached Thumbnails
Installing Shanghai-S kit tomorrow..help?-assemble_wastegate_actuator.jpg  
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 01:56 AM   #167
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Quote:
Originally Posted by triple88a View Post
Pull the clip, disconnect the arm from the flapper, you should be able to move the flapper by hand. See how its just there on its own?


I'd figured it would be that since Curly mentioned arm. Although thanks for the heads up,
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 03:04 AM   #168
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,107
Total Cats: 518
Default

We don't care about your idle, what is your wideband reading when you dump "a lot" of fuel?
curly is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 06:58 AM   #169
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Quote:
Originally Posted by curly View Post
We don't care about your idle, what is your wideband reading when you dump "a lot" of fuel?
14 - 14.7. I'm going to wait for the rx7 injectors to come in and do this all over again.
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 02:59 PM   #170
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

14-14.7afr is good. Whats the problem?
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 04:23 PM   #171
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Quote:
Originally Posted by triple88a View Post
14-14.7afr is good. Whats the problem?
Just curious why it had to dump so much fuel.

Anyways, I put everything back on. FPR, Stock ecu, etc etc.. I'm going to wait until my Rx7 injectors come in, then I'll replace O-rings etc.
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 04:49 PM   #172
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

Bigger injectors wont make tunning easier. Matter of fact just the opposite.

You gotta stop looking for excuses and just do it.
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 04:55 PM   #173
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Quote:
Originally Posted by triple88a View Post
Bigger injectors wont make tunning easier. Matter of fact just the opposite.

You gotta stop looking for excuses and just do it.
Alright.. I'll work on it Friday













Happy Thanksgivings Everyone
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 01:49 AM   #174
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default




Injectors are in,

Rx7 NA 460cc.
195500-2010
Attached Thumbnails
Installing Shanghai-S kit tomorrow..help?-556342_525842850759160_2059448248_n.jpg  
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2012, 09:59 PM   #175
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

I finally had one whole day to myself. I got to tweak a bit longer on the mspnp. I got the IAT sensor installed (before the radiator, throttle body side, next to the intercooler), 460cc Rx7 red top injectors, and got to do some datalogs. I believe I need to play with the VeTable again cause when I rev it to about 2.5k - 3k rom, the car starts lean out really bad.. (17 - 22).

It is still "heatsoaking" - 215F.. need help with that too..


Please make any corrections if needed.
Attached Thumbnails
Installing Shanghai-S kit tomorrow..help?-fueltable.jpg   Installing Shanghai-S kit tomorrow..help?-spark.jpg   Installing Shanghai-S kit tomorrow..help?-reqfuel.jpg   Installing Shanghai-S kit tomorrow..help?-afrtargets.jpg   Installing Shanghai-S kit tomorrow..help?-megatune2.jpg  

Installing Shanghai-S kit tomorrow..help?-megatune.jpg  
Attached Files
File Type: msq MEGA1.MSQ (35.0 KB, 74 views)
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2012, 10:05 PM   #176
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

aww fudge.. just realized I didn't remove the wastegate arm when I did this log.
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 06:39 PM   #177
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Finally got a cute purr... anyways here's my datalog. Please make corrections if needed...

260cc
red
1.8 injectors

req_fuel:
1597cc
4 cyl
260cc
14.7

Still Rich. Tuning at 6psi
Attached Files
File Type: msq MEGA2.MSQ (35.1 KB, 68 views)
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 08:31 PM   #178
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Car was running lean after a hot start... this isn't normal.. Any Ideas what the problem may be?

Only settings I touched were:

Ve table
Exhaust Gas Settings
AFR tables
Engine Constants
Lambda sensor targets
Coolant-Related Air Density
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 07:24 PM   #179
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Finally got the car to run better than before. I'm running a few problems..

1.)Whenever I let Ve analyzer correct my ve table, it would either be too lean or too rich.

2.)I don't think my req_fuel is correct. (1597, 4 cyl, 460, 14.0).

My VE numbers are very high..
Attached Files
File Type: msq turbo3.msq (35.0 KB, 82 views)
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 08:42 PM   #180
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

So correct your values by hand, its like 4 cells at the idle range.
triple88a is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
Noob to Miataturbo from MA JxPhan Meet and Greet 3 10-02-2015 03:17 AM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
Koni 1150 Coilover Kit drumman83 Suspension, Brakes, Drivetrain 2 09-25-2015 08:03 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:04 PM.