92 Miata no Spark - DIYPNP - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-16-2012, 11:22 AM   #21
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

no you dont jump those.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 12:43 PM   #22
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 45
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
no you dont jump those.
Any other advise what to check for no cam signal?
spec1sef is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 01:40 PM   #23
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

confirm that vr2 is getting back to pin 25 of the microsquirt header, and then from there,
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 07:48 PM   #24
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 45
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
confirm that vr2 is getting back to pin 25 of the microsquirt header, and then from there,
Yes it is connected. Checked it with a digital meter.

I am posting my msq for another review.
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (84.0 KB, 62 views)
spec1sef is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 12:25 PM   #25
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 45
Total Cats: 0
Default

I reflashed firmware and map. She fired up

Thanks Brain and Matt.
spec1sef is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 01:50 PM   #26
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 45
Total Cats: 0
Default GM IAT issue

Brain, now it starts with stock miata MAF but as soon as I switch to GM IAT she won't start. I did the calibration and TS shows the correct IAT temp.

Since there is no polarity I just have one wire from IAT sensor going into the pin 1 and the other one into pin 6 on the stock MAF connector.

Any suggestions?
spec1sef is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 03:41 PM   #27
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

you didnt remove the ST_SIGN Fuse, did you?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 04:05 PM   #28
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 45
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
you didnt remove the ST_SIGN Fuse, did you?
Yes I did unless that's the wrong one. Please see attached picture.
Attached Thumbnails
92 Miata no Spark - DIYPNP-20121118_150059.jpg  
spec1sef is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 04:14 PM   #29
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

yeah that's correct. sounds like the fuel pump is not operating, which is driven by the high side driver circuit.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 04:25 PM   #30
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 45
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
yeah that's correct. sounds like the fuel pump is not operating, which is driven by the high side driver circuit.
Is there any harm in tuning with the stock MAF connected?

It's ideling very nice but I would like to be able to use GM IAT.

If I hookup GM IAT and keep cranking it feels like it wants to start but never starts.
spec1sef is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 04:25 PM   #31
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

jump f/p and gnd and try without the afm.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 04:34 PM   #32
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 45
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
jump f/p and gnd and try without the afm.
She runs with jumping f/p and GND
spec1sef is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 04:35 PM   #33
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

yeah, you did the fuel pump circuit wrong.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 04:41 PM   #34
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 45
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
yeah, you did the fuel pump circuit wrong.
I have,

IN --> Fuel

Out --> 1C
Attached Thumbnails
92 Miata no Spark - DIYPNP-1200px-20121111_111854.jpg  
spec1sef is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
01-05 Fab9 PNP COPs (used) FrankB Miata parts for sale/trade 6 09-30-2015 12:48 PM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:34 AM.