DIYPNP launch control and wot shift question - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-15-2010, 09:32 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default DIYPNP launch control and wot shift question

I wanted to know the best way to set this up on the Diypnp for the 99-00 years. I know ben shed some light on this in his thread on how to build a diypnp for your 99 but i wanted to know what you set your input to on TS and where is the best place on the board to put the wire from input 1 to. I have mine run to flex as shown in bens wright up but i am unsure what to set it in TS.
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2010, 10:45 PM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,814
Total Cats: 1,780
Default

1. 3I to Input 2 IN.

2. Input 2 OUT to Mainboard PE1.

3. ????

4. Profit.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 05-15-2010, 10:55 PM   #3
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

There is not necessarily a one size fits all solution here.

Your pinout is here:
http://diyautotune.com/diypnp/docs1_...a_outputs.html
Chose a processor input capable of launch control input that isn't currently assigned to anything else. So arm switch (usually clutch switch but could be a momentary toggle or push button if you want) > Input Circuit > Processor pin

Software setup is no different than any other MS2 Extra based ECU. You can find that info here:
http://www.msextra.com/doc/ms2extra/...are.htm#launch
Ben is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2010, 12:40 AM   #4
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

sorry for the stupid questions i have 3I going to input 1 in then i got input 1 out going to flex fuel witch should work as it says on diy web site for launch/flatfoot. Now my question is on TS what do i set it to i have tried flex and pe1 and it didn't work. Should i try switching input out to pe1 instead of flex?

Last edited by miatamike203; 05-16-2010 at 12:54 AM.
miatamike203 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2010, 12:56 PM   #5
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,814
Total Cats: 1,780
Default

PE1 worked for me.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 05-16-2010, 05:05 PM   #6
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: MONROE CT
Posts: 1,100
Total Cats: 2
Default

thanks braineack ill try that later today and let you guys know how it worked.
miatamike203 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1994 Spec Miata Race Car SM/SM2/SSM For Sale Quinn Cars for sale/trade 6 10-23-2016 08:58 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:32 AM.