Ok, I'm stuck. - Page 4 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-06-2009, 09:52 PM   #61
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Florida
Posts: 774
Total Cats: -5
Default

You can also try The MX-5 Miata Pit Stop: MX-5 Miata.net but typically its the same guys.

Good luck!
poobs is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2009, 09:25 AM   #62
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,831
Total Cats: 1,786
Default

Cookie, so where are you now exactly? The more details you provide the better.

In MegaTune, did you change the settings to look for your correct com port? It sounds like you still have communications problems.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 12-07-2009, 07:57 PM   #63
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mesa, AZ
Posts: 169
Total Cats: 0
Default

No usb problems sir.

I'm exactly at Mesa, AZ. lol.

Seriously... I just heard back from DIYautotune. All I had to do was upload their 9093pnpW/no AFM base tune for the stock N/A motor setup. No hickups other than it stills pops up a window that says there are 6 warnings. After that the other annoying repeated popup window that says no connection to controller is gone!

It seems to have burned to the MS and the laptop made a bunch of weird beeping noises after the burn was done. Also the two outside LED's on the MS are now on.

So now I need to finish wiring in the MS to the harness and install the IAT sensor and MAP hose to the intake manifold. Then tune it.
Cookie Monster is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2009, 08:25 PM   #64
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Florida
Posts: 774
Total Cats: -5
Default

Good to hear that you are making progress.
poobs is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2009, 08:39 PM   #65
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mesa, AZ
Posts: 169
Total Cats: 0
Default

So where should I place the IAT sensor if I'm going to use WI and no intercooler?
Cookie Monster is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2009, 08:41 PM   #66
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,831
Total Cats: 1,786
Default

it can be downstream of the WI if you use a closed element sensor, otherwise you dont want water on it.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 12-07-2009, 08:50 PM   #67
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mesa, AZ
Posts: 169
Total Cats: 0
Default

Hmmm I'm using the GM sensor from DIYautotune that you used in your how to thread Braineack.

http://www.diyautotune.com/catalog/m...ung-p-155.html
Cookie Monster is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2009, 08:56 PM   #68
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mesa, AZ
Posts: 169
Total Cats: 0
Default

NVM I see it's an open element.
Cookie Monster is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 09:17 AM   #69
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,264
Total Cats: 51
Default

The warnings usually mean you're using a different oxygen sensor than the one we had when we made the base map. No big deal, just be sure your EGO and AFR target settings are correct.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Mazzder MX FIVE Build ysleem Build Threads 137 12-04-2017 07:12 AM
Annoying little leaks AlwaysBroken Engine Performance 5 09-06-2015 01:53 AM
Replaced Injectors then Motor doesn't crank byunique Engine Performance 17 08-14-2014 12:42 AM
Built engine wont turn when gearbox gets tightened up NiklasFalk Engine Performance 2 05-19-2014 11:27 AM
trouble setting base timing DIYPNP wkndracr MEGAsquirt 3 02-24-2014 09:27 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:15 PM.