Five Star build thread - Page 6 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-17-2013, 12:18 AM   #101
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

I have no clue on what half of the things you say even mean.
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2013, 12:20 AM   #102
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

Tone down the disrespect.
Attached Thumbnails
Five Star build thread-2007eserieshsvmaloo.jpg  
hustler is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2013, 12:21 AM   #103
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

Ahhh, you're living 2 weeks behind. Gotcha
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 08:56 PM   #104
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

Seems I was wrong... looks like my ecu is fried... and I locked my keys in the car with the ign on. Yay!

Last edited by FowlerMotorsports; 06-18-2013 at 10:59 PM.
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 02:12 PM   #105
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Granbury, TX
Posts: 6,009
Total Cats: 583
Default

You see, that's the problem with hardtops. You are actually tempted to lock your car.

ECU fried? Not too common.
hornetball is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 02:16 PM   #106
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

it takes all of like three seconds to pry on the window, shove a stick down, and unlock the door.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 02:18 PM   #107
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,185
Total Cats: 2,582
Default

Not as easy with a baller hardtop you don't wanna damage that might have a big overhang, but still do-able.

Ecu frying (if thats what it really is) is your car telling you it wants MS
18psi is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 02:35 PM   #108
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

Should I be worried, my old 93 spare key unlocked my door.

Some odd reason I have no power to my fuel pump relay. Fuses checked out fine
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 02:40 PM   #109
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,091
Total Cats: 90
Default

Quote:
Originally Posted by FowlerMotorsports View Post
Should I be worried, my old 93 spare key unlocked my door.

Some odd reason I have no power to my fuel pump relay. Fuses checked out fine
Do you have an EMS4? The trick would be unplug the ecu, then plug it back in, then try to get the laptop to connect, keep unplugging and re plugging till you can connect, then put a password on the unit. Then the fuel pump will prime every time the key is turned.
Leafy is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 02:45 PM   #110
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

Stock ecu
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 02:47 PM   #111
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,091
Total Cats: 90
Default

Hmmm. How does the FP relay and connector look? Something melted the **** out of my connector and relay back on the stock ecu and FP.
Leafy is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 02:51 PM   #112
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

Looks fine. Should be getting 12v at the two white/blue wires with ign on but I get nothing. My 80amp fuse is fine so im gonna pull schematics up here at work.
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 02:53 PM   #113
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,091
Total Cats: 90
Default

Good luck. The schematics isnt helpful. Try jumpering the hot leads for the EFI relay and see if you have power at the connector.
Leafy is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 02:57 PM   #114
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

I put a jumper to the fuel pump relay and ground (on the diagnostic connector under the hood) which should put voltage to my fuel pump but still nothing.

I found a thread on here that discusses a few ways to check it out. Pumps not my problem unless I have 2 bad pumps now which the bosch worked fine when removed.
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 03:00 PM   #115
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,091
Total Cats: 90
Default

No, jumpering FP to GND in the diagnostic box grounds the little green wire on the FP relay connector.
Leafy is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 03:00 PM   #116
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,185
Total Cats: 2,582
Default

Might be a bad crank angle sensor. That's happened to me before
18psi is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 03:17 PM   #117
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

That's what I meant leafy, my mistake.

How to diag a crank sensor besides replacing it?
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 03:18 PM   #118
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,091
Total Cats: 90
Default

Well if you have no power at the white/blue wires at the FP relay. jumpering the green wire to ground does approximately dick.
Leafy is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 03:31 PM   #119
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

The check list I read was pretty dumb, all I know is I have no voltage anywhere but Ido have 12v at my 80amp
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 03:33 PM   #120
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,091
Total Cats: 90
Default

Ok, jumper the EFI relay in the under hood fuse box.
Leafy is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 08:18 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:00 AM.