Raft 2.0 - Page 8 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 08-08-2012, 03:44 PM   #141
NB/VVT Connoisseur
iTrader: (23)
 
viperormiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Key West
Posts: 6,072
Total Cats: 253
Default

I can't even explain how much better that looks than the last time I saw it.

This is win ****
viperormiata is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 04:27 PM   #142
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Lol yeah, I also screwed the intercooler. No more ghetto band-aid.
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 06:05 PM   #143
Elite Member
iTrader: (5)
 
pusha's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Miami, FL
Posts: 7,363
Total Cats: -32
Default

Look at that!
pusha is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 12:10 AM   #144
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

^Yeeee. Mazda Comp motor mounts are here. Install coming soon
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 04:32 PM   #145
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

It's been a while, but I did some work on the car today. I did a compression test and I must say that things when better than I expected

1 185
2 185
3 180
4 185



I also dropped some oil dye and chased the leak that has been haunting me.



It seems that front main seal is the culprit. I've done this job about three times already and it appears all three times was done incorrectly. I think this time I may get the install tool from flying miata and hope that way the seal is installed correctly.

This leak is causing oil to be splashed on the alternator and eventually chews up the belt. I am under the impression that due that there's no splash pan on the car, while on the road the wind helps that oil onto the belt then the belt spreads it out through the engine bay. I say that because I had the car running for a good amount of time and no oil was spotted on the alternator. Opinions?

Misc picture of the spark plug.

Attached Thumbnails
Raft 2.0-img_1392_zps90e5c50d.jpg   Raft 2.0-img_1381_zpsf68b0fdc.jpg   Raft 2.0-img_1379_zpse9839af0.jpg  
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 04:26 PM   #146
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

I got a new set of spark plugs in the car yesterday. I gaped them to ~0.020. Immediately after firing the car my idle was a lot leaner than before. The plugs I pulled out were gaped between 0.035-0.040 O_O
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 07:29 PM   #147
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,896
Total Cats: 1,792
Default

more complete burn
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 07:40 PM   #148
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
more complete burn
Yeah, that explains the trail of smoke I used to get from time to time. I went for a drive and I can barely see any now.

This is the tune I currently have (it's **** I know) After the plugs I was able to at least go through the gears and adjust the VE table up top.
Attached Files
File Type: msq 2013-04-20_17.21.35.msq (39.8 KB, 75 views)
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 11:05 PM   #149
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

The oil leak that has been haunting me for some time now has been fixed, hopefully for good. This is great news for now I can worry about improving the car. I have some competition mounts that will be going in the car this week

Here's the thread. https://www.miataturbo.net/engine-pe...-misery-72607/

excerpt




buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2013, 07:27 PM   #150
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

I added some insulation to the inside of the car is so much better in the cabin. i hope this would help long drives and drives around the city during the summer.
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 12:30 AM   #151
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

whale whale whale look what we have here

Attached Thumbnails
Raft 2.0-86752d3b-0fe1-4c93-8013-3a3f2fcc8e7d_zps9942e077.jpg  
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 03:09 PM   #152
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Magnaflow is in. Only one word to describe it AWESOME!! It's just as quite as stock. Absolutely satisfied with the results :bigtu;

buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2013, 02:48 AM   #153
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 68
Total Cats: 2
Default

Nice build.
sharkycarlos is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2014, 09:18 PM   #154
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default



Slowpoke post. I just found out about virtual dyno. I knew what it was but since I have a test tomorrow I decided to mess with that instead.

The picture is from a 2nd gear, I couldn't do much more than that. The car is running is very rich up top. ML says 11.1 but my gauge read about ~2-4 below that. I guess I'll remove some up top and actually try to keep WOT all the way to 7k. The pictures doesn't look too good so the number are 198whp/200wtq at 10-12 psi It's a fun program
Attached Thumbnails
Raft 2.0-datalogvirtualdyno_zps3c2b74a7.jpg  
Attached Files
File Type: msq 2014-04-02_18.38.26.msq (40.8 KB, 48 views)
File Type: msl 2014-04-02_18.44.15.msl (111.7 KB, 47 views)
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2014, 09:26 PM   #155
Elite Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,703
Total Cats: 237
Default

3rd/4th would probably give more accurate results. The spool looks weak, but again.. 2nd gear pull isn't the best for showing spool characteristics.

The numbers are solid though. Also I just noticed your license plate says 420, and i lol'd.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2014, 09:39 PM   #156
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Fireindc View Post
3rd/4th would probably give more accurate results. The spool looks weak, but again.. 2nd gear pull isn't the best for showing spool characteristics.

The numbers are solid though. Also I just noticed your license plate says 420, and i lol'd.
2nd is the best I can do on the road. I may do some highway driving soon just to see.

Thanks I wish they were a little higher though. The license pate is completely unintentional haha
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2014, 04:11 PM   #157
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

I think now I know why my previous set up felt quicker, and also why it blew up



19* of timing at back then ~15psi I'm stupid
Attached Thumbnails
Raft 2.0-oldsetup_zps72077e18.jpg  
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2015, 07:57 PM   #158
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Update and upgrade time

Old MS1 went so I upgraded to a MS2. I also got my hands in a bb t28 and I'm hoping the car will be much more responsive now. Pics and videos to come soon
buffon01 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UEFI boot help needed mgeoffriau Gaming 38 03-02-2016 04:59 PM
Mazdaspeed 2.0L C-Spec ITB motor w/ accessories graexodus Miata parts for sale/trade 9 10-25-2015 04:34 PM
Megasquirt 2 or 3 ? TheNomad Engine Performance 3 09-21-2015 11:20 PM
1.6, 1.8, 2.0 Physical size twpipe General Miata Chat 12 05-17-2010 12:05 AM
Any up to date info on T/C 2008 2.0 Miata? reloader243 DIY Turbo Discussion 5 04-14-2009 11:39 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:03 PM.