Virtual Dyno - Page 6 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 03-26-2012, 11:29 AM   #101
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas City, KS
Posts: 66
Total Cats: 3
Default

It didn't make this release ... got to work on that. Patience young Jedi ... I'm a one man army here. I also got burnt out a bit lately and worked on the logger I've written to keep me from quitting the project. I do this from time to time to break up the monotony. I took WAY too long to get this release out. I like to do a release every few weeks but this turned into 3 months. It was a rather large release with some major fixes in it. I removed a LOT of code in this release to get rid of unused portions of code, and cleaned up a bit. Its still a mess as far as code goes but it is getting better with each release. I know where everything is by heart but I like it to be clean and neat too. Ill get on that part of the next release asap.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 06:32 PM   #102
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

THERE's NO MERCY IN THIS MOJO.
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 11:59 PM   #103
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas City, KS
Posts: 66
Total Cats: 3
Default

no mercy is how I roll
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 03:41 AM   #104
Free Moustache Rides
iTrader: (8)
 
matthewdesigns's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado Springs
Posts: 1,656
Total Cats: 49
Default

Digging this up as I just discovered the program today.

First off, this is a great tool...thanks for all the effort!

Second, I plugged in a 3rd gear pull and it's saying I'm only making ~50hp. What am I doing wrong? My car is running on ECMLink, exported to a .csv, with the correct car chosen (90-93 Miata 1.6L).

Thanks!
matthewdesigns is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 04:22 AM   #105
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

Then i guess you're only making 50hp. Did you confirm you're in 3rd gear and all the correct ratios and weights?
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 01:11 PM   #106
Free Moustache Rides
iTrader: (8)
 
matthewdesigns's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado Springs
Posts: 1,656
Total Cats: 49
Default

lol definitely making more than that

I'm entering the correct model year, checked that the weight and gear ratios are correct, tires are correct size, and that I had the correct gear selected for the runs I chose (tried a 3rd and a 4th gear pull). Odd.

Trying different csv's from a variety of pulls yields different results (showing 50-100hp depending on the run), so maybe there's something screwy with how my logger converts the information.
matthewdesigns is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 02:30 PM   #107
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas City, KS
Posts: 66
Total Cats: 3
Default

post up a log and ill take a look ... sometimes loggers like to change the formats and make my life hell
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 03:21 PM   #108
Free Moustache Rides
iTrader: (8)
 
matthewdesigns's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado Springs
Posts: 1,656
Total Cats: 49
Default

Thanks!

ECMLink is the software, running on a DSM ecu. I exported the log using the built in converter, and it is a 3rd gear pull. One thing to note is that the TPS signal reads 99, not 100...not sure if that last percentage is what is throwing this off, and I'm not literate enough in Excel to change the appropriate cells as a group to read 100 (one by one will take forever lol). If that's the problem, I'll recalibrate the TPS, make a run, and give this another shot.
Attached Files
File Type: csv log.vdtest5.2012.07.01-01.csv (21.6 KB, 111 views)
matthewdesigns is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 03:45 PM   #109
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas City, KS
Posts: 66
Total Cats: 3
Default

TPS of 99% wont make a difference. It is smart enough to know that the 99% is WOT. Let me take a look at the log and figure this out.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 06:04 PM   #110
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas City, KS
Posts: 66
Total Cats: 3
Default

The problem is that ECULink logs arent supported yet. They are showing up as AEM logs and those logs look for time to be in seconds and not milliseconds like this log. This is what is causing this problem.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 12:48 PM   #111
Free Moustache Rides
iTrader: (8)
 
matthewdesigns's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado Springs
Posts: 1,656
Total Cats: 49
Default

Thanks for taking the time to look into this, Brad. If you ever get ECMLink logs integrated I'll be sure to support the cause
matthewdesigns is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 07:54 PM   #112
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas City, KS
Posts: 66
Total Cats: 3
Default

Hum ... may have to add it
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 08:54 PM   #113
I'm Miserable!
 
Join Date: Jun 2009
Location: albany, ga
Posts: 1,869
Total Cats: 3
Default

When does the program start graphing a pull? Can it be setup to start graphing at a certain area manually in the program?
I have several pulls from 2k to 7k I would like to go over but when I open them they start around 6300 to 7k.
Techsalvager is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 09:50 PM   #114
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas City, KS
Posts: 66
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Techsalvager View Post
When does the program start graphing a pull? Can it be setup to start graphing at a certain area manually in the program?
I have several pulls from 2k to 7k I would like to go over but when I open them they start around 6300 to 7k.
Send me your log as it sounds like something funny is going on. Probably with your TPS recording. Send me an unedited log. Ill PM you my email address.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 10:18 PM   #115
I'm Miserable!
 
Join Date: Jun 2009
Location: albany, ga
Posts: 1,869
Total Cats: 3
Default

sent
Techsalvager is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 10:57 PM   #116
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,091
Total Cats: 90
Default

Brad, you're only supporting this because I jumped ship from GM and hp tuners. Haha.
Leafy is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 01:54 AM   #117
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas City, KS
Posts: 66
Total Cats: 3
Default

Dang right Leafy!!!
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 02:47 AM   #118
Free Moustache Rides
iTrader: (8)
 
matthewdesigns's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado Springs
Posts: 1,656
Total Cats: 49
Default

ECMLink support would be great! Thanks!
matthewdesigns is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 06:53 PM   #119
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Granbury, TX
Posts: 6,009
Total Cats: 583
Default

To make sure I graph what I want, I typically trim my log file to only the run I'm interested in and then I manually make sure all of the cells for TPS are 100. I don't really use VDs built-in trimming.

For the ECMLink, use Excel to make a column in seconds. Graph away.
hornetball is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 09:34 PM   #120
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas City, KS
Posts: 66
Total Cats: 3
Default

hornet ... dang son you like doing it the hard way. The trimming in VD is awesome!!!

You dont have to put them all to 100tps either as it is smart enough to look for the highest value and then include anything within 5% of that value.

Now if you have more than one pull per log file then yes you must separate them as VD assumes you have one run per log like you do on a normal dyno. (One run goes to one file there).
bbarnhill is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another Cast Manifold Corky Bell Prefabbed Turbo Kits 18 11-22-2016 10:01 PM
Why dynos should plot Torque divided by MAP JasonC SBB ECUs and Tuning 11 10-27-2015 05:56 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
1.8, C30-74 Rotrex, 9psi, 235WHP/190WTQ (E85) Lincoln Logs Dynos and timesheets 4 09-23-2015 01:26 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:55 PM.