Build party??? Calling all S. FLA Miata Guru's!!!!!! - Page 10 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Insert BS here A place to discuss anything you want

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 01-31-2008, 12:20 AM   #181
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: May 2007
Location: NY
Posts: 1,614
Total Cats: 2
Default

Ok so I shipped out the MS to Scott, and he'll be shipping back to me tomm. Here's to a successful startup Friday night!!!

I got pretty much everything else buttoned up...but believe it or not I STILL haven't been able to get a rad drain plug that fits!!!
I guess the rad was replaced by the prev owner, so the Miata replacement plug doesnt fit. Tonoight I bought the plug that was in the rad to Autozone to try and match it up, and NOTHING
I'm seriously considering just tapping the hole to fit a diff plug and being done with it...I dunno what else to do.

Either way its not holding anythign up as the old plug will hold long enough to startup, just not enough to drive on...
TonyV is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 12:24 AM   #182
Newb
 
Join Date: Jan 2008
Location: Boca Raton, FL.
Posts: 31
Total Cats: 0
Default

Good luck with the MS man!!

Just JB weld the old plug and just pop the lower coolant hose off if/when you change that coolant out.
94medition is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 12:48 AM   #183
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: May 2007
Location: NY
Posts: 1,614
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by 94medition View Post
Good luck with the MS man!!

Just JB weld the old plug and just pop the lower coolant hose off if/when you change that coolant out.
Thanx Joe, I was reallllllllly not wanting to have a perm plug, but might end up that way...
What the general consensus? JB weld it or tap it for a common sized plug?
TonyV is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 09:40 AM   #184
Elite Member
iTrader: (30)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Va Beach
Posts: 7,282
Total Cats: 0
Default

Just JB weld the hole. If you ever need to drain the rad you can easily pull the lower hose. To be honest though you prolly gonna need a new rad in the near future. Once your boosting in the middle of the summer I doubt that rad will he able to control engine temps. You also need to wire your fans in parallel. Do a search, Scott has a good write up about it. Im sure your gonna need a bigger radiator, parallel fans and an 80/20 mixture with water wetter. Thats what I had to do. Oh I also have a 180* t-stat which you will most likely need also.
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
levnubhin is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 12:19 PM   #185
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: May 2007
Location: NY
Posts: 1,614
Total Cats: 2
Default

Alright thats what I'll do then...
I just want to get her started, and driveable. Then I'll keep modifying/building as I go....
TonyV is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 03:58 PM   #186
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: May 2007
Location: NY
Posts: 1,614
Total Cats: 2
Default

Ok, just confirmed with Scott everything is working and its on its way.
Should be hear tomm afternoon, in time for an evening startup...
TonyV is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 04:31 PM   #187
Elite Member
iTrader: (30)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Va Beach
Posts: 7,282
Total Cats: 0
Default

Sweeeeett!! You need to take a video of the 1st start up.
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
levnubhin is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 04:45 PM   #188
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: May 2007
Location: NY
Posts: 1,614
Total Cats: 2
Default

Fo SHo.... I'm just praying for a succesful startup!!!!
Then I can start banging my head w/ tuning
TonyV is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 04:46 PM   #189
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,793
Default

Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 04:59 PM   #190
Elite Member
iTrader: (9)
 
Saml01's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NYC
Posts: 5,730
Total Cats: 2
Default

So what was the beef chief?
Saml01 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 05:11 PM   #191
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,793
Default

the only issue i saw was that the LEDs were install backwards, therefore not lighting. I put it on my stim straight out of the box and it booted right up and manipulated the inputs from the stim.

Dunno why whomever there couldn't get the stim to work...but I'm fairly certain if a laptop was attached to it (stim or no stim) and megatune opened, they would have seen a working MS with a loaded map. The car should have started right up. The only issue being the outer two LEDs not functioning.

I did modify it while I had it open. I replaced R7 and reflashed the therm values. Added a .1uf cap to filter the tach signal. flipped the LEDs. replaced r32 and r31. removed r57. removed Tony's jumpers on r37 and r38.

I did also determine the EBC MOSFET was DOA. I have new ones coming in that I'll send him. I dunno if diyautotune had a bad batch or what, but others I built have issues as well.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 05:17 PM   #192
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: May 2007
Location: NY
Posts: 1,614
Total Cats: 2
Default

Yea, thats the one thing I dont get either..
Why the stim worked for you but not here...
Does the stim have to be wired a certain way? Cuz the guy here did say that his MS was built differently..

Anyway, like we said I should be able to plug it into the harness and start right? I dont need to have the laptop connected, or Megatune opened to start the car right? Just wanna be sure...
TonyV is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 05:18 PM   #193
Elite Member
iTrader: (30)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Va Beach
Posts: 7,282
Total Cats: 0
Default

Is it possible that the harness could be messed up?
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
levnubhin is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 05:20 PM   #194
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

Quote:
Originally Posted by levnubhin View Post
Is it possible that the harness could be messed up?
You could check it against the wiring diagrams in the DIY MS thread in my sig.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 05:27 PM   #195
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: May 2007
Location: NY
Posts: 1,614
Total Cats: 2
Default

I'm at work, car's at home.
But the fact that we tried to power it up, stim it, etc had us ruling out the harness.
Also we talked and if it is the harness Scott's gonna walk me thru it...
But when I received it he asked me to check a couple things and it checked out...
This really has me scratching my head...I can't understand how it worked for him right away, and didnt for me/us down here at all...
Now that I think about it, I should've taken Sebastian on his offer to use his MS...If nothign else to check the harness?? However, with the different MS setups I'm guessing the harnesses are different too?
TonyV is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 05:34 PM   #196
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,793
Default

yeah, it wouldnt have worked if he didnt build it like in my writeup like you suggested he did.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 05:35 PM   #197
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

You can set the spark outputs to be on like 9 different outputs, if his coil outputs are different than what DIYautotune uses or what scott uses then yeah the harness would be wrong for his MS. If his is built as shown in the DIY MS writeup then it should work right scott?
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 05:38 PM   #198
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,793
Default

possibly. i dunno, its in the past. should be ok now and we can forget all about it and deal with all Tony's "how do i" threads
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 05:41 PM   #199
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: May 2007
Location: NY
Posts: 1,614
Total Cats: 2
Default

ROTFL, I'll have you pullign ur moderator hair out within a week or 2!

Ok so I'm expecting to plug into the car, and turn the key with no laptop/megatune/etc..and startup.

If not I'll call you and we'll troubleshoot the harness I guess...

Just want to make sure so I dont try to start the car, call you, and get "plug in your laptop first dumbass" lololol
TonyV is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 05:50 PM   #200
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,793
Default

it should work. it may be rich.lean and die and require manipulation, but it should crank and catch and idle smoothly, ideally; especially with your 70-80 temps out.
Braineack is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1994 Spec Miata Race Car SM/SM2/SSM For Sale Quinn Cars for sale/trade 6 10-23-2016 08:58 AM
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
Hi turbo kitten nelson8708 Meet and Greet 11 09-06-2015 10:49 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:59 AM.