Trouble starting / Running like crap - Page 4 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-26-2008, 08:32 PM   #61
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Overland Park, Kansas
Posts: 5,382
Total Cats: 43
Default

Yeah, 3 and 4 both work the same alone, but once you hook up the second in the pair neither in that pair fire anymore.

Both the ignition drivers onboard are MPS2222As I got from japshack. According to their datasheet they're supposed to allow a little more current than the 2n2222.. supposedly. 600mAdc vs like 500 I think is what the 2n2222 is listed at. Not sure, but yeah, this is progress so far. Getting closer at least.
elesjuan is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2008, 09:16 PM   #62
Elite Member
iTrader: (3)
 
AbeFM's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Diego, CA
Posts: 3,048
Total Cats: 8
Default

That's weird, but good to know. Next I would check your +12V and your ground are both good. You shouldn't be getting current on the trigger. Easy to check, though. Put the trigger wire to one lead of a DMM on amp mode, and the other lead touch to the pin. It should spark, but the current should be milliamps or nothing.
AbeFM is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2008, 10:14 PM   #63
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Overland Park, Kansas
Posts: 5,382
Total Cats: 43
Default

I assume that I'll need to do that under the inverted spark test? I figure they should be seriously low current for the trigger..
elesjuan is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2008, 04:12 AM   #64
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 138
Total Cats: 0
Default

If the trigger and tach pins reversed on just one of the cop connectors, it will ground out the trigger signal. It could be the reason you get spark with just one pair of coils on each different ingition driver, but not both.
ampz is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2008, 02:24 PM   #65
Elite Member
iTrader: (3)
 
AbeFM's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Diego, CA
Posts: 3,048
Total Cats: 8
Default

Quote:
Originally Posted by elesjuan View Post
I assume that I'll need to do that under the inverted spark test? I figure they should be seriously low current for the trigger..
Yeah, that's what I mean. Like you, I expect the current to be low. So low, that there's no reason it shouldn't be working. Maybe ampz is right. Something is funky, or it would work. Getting closer though. You should use my garage for all this. Though it was overcast this morning, so I'd have to apologize for the weather. Bring a long sleeved t-shirt!
AbeFM is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:16 AM.