The Cuban builds a raft thread (Help! Sprung leak - call SamNavy) - Page 8 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 04-28-2010, 12:42 PM   #141
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by wayne_curr View Post
I didn't have access to a 1.8 to build it :(


Quote:
Originally Posted by levnubhin View Post
Did you tap your oil pan already?
No, but I my alternator belt snapped last week if that could be somewhat related.
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 01:04 PM   #142
Elite Member
iTrader: (30)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Va Beach
Posts: 7,282
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by buffon01 View Post
No, but I my alternator belt snapped last week if that could be somewhat related.


Um no, you better get under with a flesh light and look man.
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
levnubhin is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 01:10 PM   #143
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

the alternator belt turns the water pump....you know that right?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 02:10 PM   #144
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
the alternator belt turns the water pump....you know that right?
Yeah, I was thinking as a matter of fact I didnt realize the belt had snap till I heard a knock-like sound coming from the engine bay. I stoped at the autopart store, poped the hood and saw the belt was literally shredded. My temperature didnt alert me of overheating though; I wonder now if due to the water pump not working for that amount of time if my HG is fucked.

Before this oil consuption was present, but not at this scale. Also I have noticeble leaks that I didnt have before. So am I in the right path??
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 02:11 PM   #145
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by levnubhin View Post
Um no, you better get under with a flesh light and look man.

Get your head out of the gutter
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 02:51 PM   #146
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Jun 2009
Location: Albany, NY
Posts: 1,523
Total Cats: 4
Default

Does the PLX, when you first turn it on, go to 14.7, hang there, then start climbing up to 20+ without the car running? Also, what AFRs is MS reporting?

Has to be a miswired PLX. Mine was fuxored when I bought the car, the po had crossed up basically all the wires. Been 100% ever since. We'll get your Cuban *** going in no time.
webby459 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 03:01 PM   #147
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by webby459 View Post
Does the PLX, when you first turn it on, go to 14.7, hang there, then start climbing up to 20+ without the car running? Also, what AFRs is MS reporting?

Has to be a miswired PLX. Mine was fuxored when I bought the car, the po had crossed up basically all the wires. Been 100% ever since. We'll get your Cuban *** going in no time.
No, when I put the key on start it goes to 14.7 and sits there. MS reports ~14.7 throughout the entire rpm. Is it the white or the gray wire that goes to the MS?? I wired it according to the instructions

Im LOVE cubans, like I love Obama. Ninja edit, *******.

Last edited by buffon01; 04-28-2010 at 03:25 PM.
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 03:02 PM   #148
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

it's the pink one actually... the gray is a 5 volt OUTPUT and specifically used to power a variable TPS.

if it's sitting at 14.7:1, then the MS is most likely getting a 2.35v signal (unless it's looking for a 0-1v narrowband) where then it could be a 0.2-0.8v signal.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 03:30 PM   #149
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Im talking about the PLX300 it says here, white wire for WB. http://www.plxdevices.com/Installati...UsersGuide.pdf

Is the same wire I had connected to the MS when I had it in my previous car.
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 03:36 PM   #150
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Jun 2009
Location: Albany, NY
Posts: 1,523
Total Cats: 4
Default

Oh no, Ricky Ricardo. I thought you were using the real PLX, not that fucked up ****. You obviously have to run the white wire to the MS. Can you take a picture of the unit, it's not up on the site anymore as far as I can tell, b/c it's discontinued.
webby459 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 03:41 PM   #151
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 03:43 PM   #152
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Jun 2009
Location: Albany, NY
Posts: 1,523
Total Cats: 4
Default

^backside, where all the smart stuff comes into play, you douche ******.
webby459 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 03:44 PM   #153
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by webby459 View Post
^backside, where all the smart stuff comes into play, you douche ******.
Wat??
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 03:48 PM   #154
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Jun 2009
Location: Albany, NY
Posts: 1,523
Total Cats: 4
Default

Maybe someone can tradusca into espanol, or whatever, but I'd like to see the back of the unit, where the wires plug into it.

I originally thought you had the SM/DM combo like I have, and I had the same sort of problems you are having. If I could see how it plugs into everything, if it's similar to mine I can help you out. The instructions don't have much info. Is the wideband plugged in all the way? Are any pins damaged on either end of the connector?
webby459 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 03:58 PM   #155
meatbag
iTrader: (50)
 
gospeed81's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Houston, TX
Posts: 7,357
Total Cats: 26
Default

Quote:
Originally Posted by webby459 View Post
Maybe someone can tradusca into espanol, or cubanese, but I'd like to see the back and plug my unit into it.
Creo que desea ver tu cola guey...
gospeed81 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 03:59 PM   #156
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Oh ok, I was over thinking what you said I'll take pictures later.
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 03:59 PM   #157
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by gospeed81 View Post
Creo que desea ver tu cola quey...
ay que rico
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 04:10 PM   #158
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Jun 2009
Location: Albany, NY
Posts: 1,523
Total Cats: 4
Default

Lulz, D.
webby459 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 04:19 PM   #159
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

IIRC splitime runs that one as well.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 04:36 PM   #160
I haz no trubo
iTrader: (2)
 
Oscar's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bolton, UK
Posts: 3,021
Total Cats: 114
Default

Quote:
Originally Posted by buffon01 View Post
ay que rico
want frijoles with that?
Oscar is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 58 12-13-2017 10:04 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 08:18 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:51 PM.