Nothing to see here, just project Sisyphus, move along - Page 76 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-29-2015, 04:15 PM   #1501
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 16,874
Total Cats: 1,267
Default

<p>Idk, i get a lot of weird errors with bluetooth. And they actually use a different RS-232. The megasquirt uses the 9 pin 12v rs232 standard where that bluetooth chip looks like it uses 3v. This is the cheapest bluetooth solution I've found:&nbsphttp://;http://www.msextra.com/forum...22&amp;t=43883</p><p>Overall I just prefer usb for the reliability.</p>
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 08:20 PM   #1502
Destroyer of Inconel
Thread Starter
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,262
Total Cats: 870
Default

Cables it is! I ordered a bunch, lets see if I can **** this up.
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 08:44 PM   #1503
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bay Area, CA
Posts: 662
Total Cats: 111
Default

Quote:
Originally Posted by EO2K View Post
Cables it is! I ordered a bunch, lets see if I can **** this up.
I bought 3 or so different versions of the super cheap otg cables from amazon to drive my Nikon with my nexus 5. Everyone of them worked. It's pretty simple as they just put in a different id resistor I think. As far as shadow dash, well I'm no help there
gesso is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 09:13 PM   #1504
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 16,874
Total Cats: 1,267
Default

<p>Shadow Dash for logging. MSDroid for tuning.</p><p>You can log into shadowtuner.com on your phone and upload logs.</p>
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 10:22 PM   #1505
Destroyer of Inconel
Thread Starter
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,262
Total Cats: 870
Default

Quote:
Originally Posted by gesso View Post
to drive my Nikon with my nexus 5.
What sorcery is this?
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 10:32 PM   #1506
Destroyer of Inconel
Thread Starter
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,262
Total Cats: 870
Default

Ok, maybe one of you guys who is smarter can look at this and tell me where I done goofed something up.

Attached:
  • StupidTune.msq - my current tune
  • StupidStart.msl - "cold" start log
  • StupidIdle.msl - idle once its warmed up

StupidStart isn't as cold as I'd like it to be, but it was a warm day today. Note that near the end of the log my ADD got the better of me and I changed my target idle from 950 to 850. I probably shouldn't have done that while logging but oh well.

The idle log shows that other than some lean tip in when reved, my idle returns and AFRs are stable once warmed up. Scary stable if I'm honest.

It should be noted that I am a hack when it comes to this stuff. Please provide constructive criticism where applicable. TIA!
Attached Files
File Type: msq StupidTune.msq (177.4 KB, 90 views)
File Type: msl StupidStart.msl (1.51 MB, 43 views)
File Type: msl StupidIdle.msl (269.2 KB, 37 views)
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 11:15 PM   #1507
Destroyer of Inconel
Thread Starter
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,262
Total Cats: 870
Default

So in the last 7 minutes I did all these things:

Go outside and start car, idles at 15.6:1 - lolwut?
Install COPs and start car, idles at 16.8:1 - um, okay...
Reinstall stock coil pack and start car, idles at 17.9:1 - ¿Qué?

So the good news is the COPs work. The bad news is my car is really shitting the bed when it heatsoaks? I'm rather disturbed that it started doing this just now and never gave me trouble before. Now I has a sad.
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 11:16 PM   #1508
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 16,874
Total Cats: 1,267
Default

<p>Only difference is injectors right?</p>
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 11:33 PM   #1509
Destroyer of Inconel
Thread Starter
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,262
Total Cats: 870
Default

As of when? Injectors were installed week(s?) ago. I DD'd it for 2 weeks after the injectors went in. I've changed nothing in the last week or so, I just sat down to dinker with the startup timing thing we all discussed on the last page and I started getting this lean idle restart crap.
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 11:53 PM   #1510
Destroyer of Inconel
Thread Starter
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,262
Total Cats: 870
Default

Ok I lied, I switched from my LC-2 over to a MTX-L. It was several days ago and its the same sensor. I did the free air calibration and everything.
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 12:16 AM   #1511
Elite Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Cedar City, UT
Posts: 2,769
Total Cats: 948
Default

I always have heat soak for 5 seconds or so on a hot start. Goes away the second I drive/blip the throttle though. Not sure it can be easily completely eliminated.
Jeffbucc is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 12:17 AM   #1512
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 16,874
Total Cats: 1,267
Default

<p>How long does it idle at not 14.7 And is it idling rough? Or smooth?</p>
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 12:20 AM   #1513
Elite Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Cedar City, UT
Posts: 2,769
Total Cats: 948
Default

Idle is fine, just a little bit rough, but nothing worth mentioning, usually for around 5 seconds or so then it pulls back to stoich.
Jeffbucc is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 12:21 AM   #1514
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 16,874
Total Cats: 1,267
Default

<p>Lol, meant to ask G. But Jeff thats nothing to write home about. Unless it ticks your OCD I'd ignore it.</p>
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 06:40 PM   #1515
Destroyer of Inconel
Thread Starter
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,262
Total Cats: 870
Default

Sorry, I missed this...

Quote:
Originally Posted by aidandj View Post
How long does it idle at not 14.7
It goes nuts as soon as ASE shuts off. This is coincidentally almost exactly how long it takes for the wideband to warm up and start reading.

In the log where its solid 14.7 right as it starts up, that's the module sending a dummy signal to the MS while it waits for real data from the wideband... as I understand it anyway.

Quote:
Originally Posted by aidandj View Post
And is it idling rough? Or smooth?</p>
It idles pretty smooth. Well, as smooth as can be expected for a BP. It was actually smoother on the COPs even running as lean as it was.

Also, I made another log this morning with a 60º cold start. See attached.

Attached Files
File Type: msl Stupidcoldlol.msl (2.04 MB, 48 views)
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 08:26 PM   #1516
Elite Member
 
DNMakinson's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Seneca, SC
Posts: 2,251
Total Cats: 213
Default

Why not 2 more seconds (or the equivalent number of cycles) to your ASE time at higher temps?
DNMakinson is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 10:42 PM   #1517
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 16,874
Total Cats: 1,267
Default

if it idles fine ignore the o2 sensor. There's definitely a possibility that your sensor is still warming up. Tune by feel.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 10:45 PM   #1518
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 16,874
Total Cats: 1,267
Default

Now go install your vent windows.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 10:53 AM   #1519
Destroyer of Inconel
Thread Starter
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,262
Total Cats: 870
Default

Maybe tonight, we'll see. I can't get the Miata out of the driveway with the construction they are doing on my street, so anything other than stationary tuning (such as idle and startup) or fiddling with things isn't really an option right now. Vent windows count as fiddling, but we'll see.

And yes, I'll probably just double the ASE taper (not the % adder, duh) and see what happens.

I discovered last night that my middle timing cover has a huge WTF crack in it next to the bolt hole, and I'm missing all the bolts for my upper timing cover.

Also, my box from Rosenthal failed to be delivered yesterday. If it manages to show up today that will be 15 days from payment to delivery. Time to go check out Jim Ellis again.
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 10:55 AM   #1520
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 16,874
Total Cats: 1,267
Default

Install vent windows!
aidandj is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3d scanned miata parts- interest check asmasm General Miata Chat 43 05-26-2017 03:34 PM
The Slowest Miata in Tampa Build vtbandit Build Threads 9 02-01-2017 07:29 PM
Help me test MS3 firmware! Win stuff! Ben MEGAsquirt 17 01-20-2017 05:29 PM
Noob from Arizona, Hi Richard here! Richard346 Meet and Greet 11 12-16-2016 04:48 PM
Move to Florida. Buy Miata vtbandit Meet and Greet 7 12-15-2016 08:33 PM


Tags
begi isn't helping, buttsex, doubt, efr=tits man, failure is an option, iono mang, longing, manifold mastectomy, moist b-hole, offending tits, procrastination, silent but deadly, tartar sauce massage oil, uncertainty, yearning

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:33 PM.