Big noob cant get car started with MS2 - Page 9 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-03-2012, 02:12 PM   #161
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
gorillazfan1023's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, Pa
Posts: 582
Total Cats: 8
Default

Thank you so much! I did that and it idled like a champ just rather rich. Like 11:1 but it was steady
gorillazfan1023 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 02:14 PM   #162
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

No problem, I'm here to help. After all, I did build this ECU.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 02:23 PM   #163
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
gorillazfan1023's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, Pa
Posts: 582
Total Cats: 8
Default

One more question. Now that it idles right, I should still mess with the start-up idle settings to get the afr's right correct? And then when I drive it, I can just let autotune do it's thing?
gorillazfan1023 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 02:33 PM   #164
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
gorillazfan1023's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, Pa
Posts: 582
Total Cats: 8
Default

Ok, here is my current tune and a log of it idling. I also gave it some revs at the end of the log.
Attached Files
File Type: msl 3-3 idling.msl (243.9 KB, 47 views)
File Type: msq CurrentTune.msq (84.4 KB, 55 views)
gorillazfan1023 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 03:30 PM   #165
I'm Miserable!
 
Join Date: Jun 2009
Location: albany, ga
Posts: 1,869
Total Cats: 3
Default

don't do any tuning till all corrections are off, once they are off you can tune in the idle area as well as the VE table
Techsalvager is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 03:31 PM   #166
Slowest Progress Ever
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,808
Total Cats: 183
Default

So glad to see this coming together so nicely...
thirdgen is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 03:48 PM   #167
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
gorillazfan1023's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, Pa
Posts: 582
Total Cats: 8
Default

Ok so I just took it for a drive. It went smoothly but it wouldn't add fuel when it went into boost(No I didn't hit mad boosts, nor did I stay in boost long, more of a hit 2psi and back off immediately). I was driving with autotune on. It idles pretty high for a few seconds then lowers, but afr's seem to be good. I guess next I'm going to swap in the rx8 injectors and probably screw myself all over again. I have my current tune uploaded.
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (84.4 KB, 60 views)
gorillazfan1023 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 04:29 PM   #168
I'm Miserable!
 
Join Date: Jun 2009
Location: albany, ga
Posts: 1,869
Total Cats: 3
Default

yeah swap the rx8 injectors in and put in proper injectors settings for them before tuning anything more.
Techsalvager is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 04:34 PM   #169
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
gorillazfan1023's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, Pa
Posts: 582
Total Cats: 8
Default

I will do that. What do you mean by proper settings? Like required fuel?
gorillazfan1023 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 04:39 PM   #170
I'm Miserable!
 
Join Date: Jun 2009
Location: albany, ga
Posts: 1,869
Total Cats: 3
Default

talk to reverant he may have the proper rx8 injector settings that you need for him and req fuel.
Techsalvager is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 05:15 PM   #171
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
gorillazfan1023's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, Pa
Posts: 582
Total Cats: 8
Default

The base map he sent me was actually for rx-8 injectors
gorillazfan1023 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 06:07 PM   #172
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
gorillazfan1023's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, Pa
Posts: 582
Total Cats: 8
Default

So I swapped in the rx-8 injectors. changed the required fuel to 6.9 and it fires up and idles pretty darn nicely. I will attach a log. Going for a test drive now.
Attached Files
File Type: msl 3-3 rx8 inj rf 6.9.msl (448.7 KB, 47 views)
gorillazfan1023 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 06:42 PM   #173
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
gorillazfan1023's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, Pa
Posts: 582
Total Cats: 8
Default

Took it for a test drive. Still won't add fuel in boost. I'm not sure why. Probably cause I'm stupid. My tune is attached. It also idles really high for a couple seconds and then settles down to about 1100rpm.
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (84.4 KB, 52 views)
gorillazfan1023 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 04:20 AM   #174
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

I need a datalog of this high-idle issue please.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 09:03 AM   #175
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
gorillazfan1023's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, Pa
Posts: 582
Total Cats: 8
Default

Quote:
Originally Posted by Reverant View Post
I need a datalog of this high-idle issue please.
I think that issue might be due to the fact that I'm an idiot and made changes with the car running. When I restarted the car it seemed to go away but I will grab a log if it happens again. Now I still just got to figure out how to add fuel and stuff, I feel like this is all simple and I'm missing something small.
gorillazfan1023 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 01:38 PM   #176
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

I can't see anything in the map that would prohibit the autotune from adding more fuel.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 01:42 PM   #177
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
gorillazfan1023's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, Pa
Posts: 582
Total Cats: 8
Default

Quote:
Originally Posted by Reverant View Post
I can't see anything in the map that would prohibit the autotune from adding more fuel.
Me either, not that I really know what I'm looking for... I was looking at the filters for autotune. There is one for minimum coolant temp but when the car is warmed up it shouldn't be an issue. It starts to richen up when I near the boost threshold but then goes lean again. Also my fuel map looks disgusting. But I don't really want to just go in there and guess at what I'm doing.
gorillazfan1023 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 01:47 PM   #178
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

What does the fuel load gauge read with the engine off and the ignition on?
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 01:51 PM   #179
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
gorillazfan1023's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, Pa
Posts: 582
Total Cats: 8
Default

It reads 98.5%
gorillazfan1023 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 01:53 PM   #180
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Ok so the map sensor is reading fine. It should be ~100% with the engine off. You may want to change the cell change resistance to "Easy" for quicker results.
Reverant is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
elesjuan's mediocre 95 Miata adventure (google fiber edition) elesjuan Build Threads 8 02-16-2016 09:36 PM
VE analyze and Autotune seems funny (noob) TorqueZombie MEGAsquirt 64 09-18-2015 06:03 PM
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 04:17 PM
WTB parts for HPDE car Voltwings WTB 5 09-11-2015 09:23 AM
Dsm t25 big16g or somethig else? karcher DIY Turbo Discussion 0 09-06-2015 06:02 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:40 AM.