99-00 and 01-05 MS DIYPNP "Enhanced" group buy - Page 12 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MS Labs - Miata Accessories [email protected] - Custom Megasquirts for your miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 02-20-2011, 04:46 AM   #221
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 59
Total Cats: 0
Default

Here's my MSQ and log file. Only autotune and drive around was applied.
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (78.7 KB, 69 views)
File Type: msl 2011-02-19_22.19.35.msl (489.7 KB, 86 views)
aballoonflies is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2011, 05:34 PM   #222
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 59
Total Cats: 0
Default

did...any experts happen to take a look at my datalog over the long weekend?
aballoonflies is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2011, 05:37 PM   #223
Supporting Vendor
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Yes, I have some notes. I'm going to send you an updated map tomorrow.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2011, 06:05 PM   #224
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 59
Total Cats: 0
Default

Awesome! thanks!
aballoonflies is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2011, 06:56 PM   #225
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 68
Total Cats: 0
Default

Stupid question I know, but before I commit to a purchase, is this the correct LC-1 Wideband to purchase for my unit? http://www.autopartsdealer.com/innov..._content=rank7
arbinshire is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2011, 06:59 PM   #226
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

the new mlx is cool.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2011, 07:00 PM   #227
Supporting Vendor
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

You want the newer MTX-L.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2011, 07:30 PM   #228
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 68
Total Cats: 0
Default

Alright. http://tunertools.com/proddetail.asp?prod=IN-3844 looks to be good then. Best price thus far.
arbinshire is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 01:31 PM   #229
Senior Member
iTrader: (19)
 
Join Date: Oct 2007
Location: MoCo, MD
Posts: 703
Total Cats: 0
Default

In anticipation of slapping a GT3071 in next week I've been looking at options to get a little more overhead with regards to the MAP sensor.

Is running the MapDaddy a possibility with these ECUs?

http://www.diyautotune.com/catalog/m...ion-p-117.html

And as a related question, how do I increase the max pressure on the VE table? I seem to recall its as simple as right clicking on the table border and adding a row, but I'm drawing a blank at the moment.
pschmidt is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 01:59 PM   #230
Supporting Vendor
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Adding a map daddy is really easy.

To increase the max pressure, all you need to do is double clicking on the top "fuel load" label cell (ie the one that reads 250kPa) and change it to the max pressure you want. Rescale the ones below it as you see fit.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2011, 07:24 AM   #231
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 59
Total Cats: 0
Default

I am sort of clueless...my DB gauge is constantly 1pt leaner than TS...
here's what I did initially:
Gauge black and yellow, as well as LED/Pushbutton, all 4 of these ground are attached to a single point on the White wire from LC-1 to DB15 white. Result was a lot of noise in TS, AFR keeps bouncing. At this point the gauge reading and TS is off by about .5 to .8.

Then I did:
Separate gauge ground and LED/button ground. Gauge ground remain at the same location on as stated above. LED/button ground is moved about 1 inch from gauge ground, closer to DB15 end. please note that both LED and button are using same solder contact. Result is now it reads 1pt full leaner. But TS shows a very constant AFR, no more fluctuation much.

Since DB15 on This GB's standalone offers everything from 12v to ground...I dont think I need a separate ground right?
aballoonflies is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2011, 11:20 PM   #232
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: North Cackalackey
Posts: 716
Total Cats: 2
Default Rick start up..... not money wise.

Can someone (Rev,Brain) anybody else that can take a look at my cold start up. I am having this persistent rich idle upon start up. I have attached the log and file. My timing advance seems to have helped a lot with getting the idle to be steady. Knock sensor was too sensitive and retarding my max all the time. Car drives really nice now.
Thanks for the help I truly appreciate it.
Attached Files
File Type: msl startup 2-16.msl (968.4 KB, 73 views)
File Type: msq latest good tune 11's afr WUE ASE mods 2.4 Idel Fuel Raised.msq (79.8 KB, 67 views)
musanovic is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2011, 11:49 PM   #233
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: North Cackalackey
Posts: 716
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by musanovic View Post
Can someone (Rev,Brain) anybody else that can take a look at my cold start up. I am having this persistent rich idle upon start up. I have attached the log and file. My timing advance seems to have helped a lot with getting the idle to be steady. Knock sensor was too sensitive and retarding my max all the time. Car drives really nice now.
Thanks for the help I truly appreciate it.
Anyone?
musanovic is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2011, 01:36 PM   #234
Senior Member
iTrader: (19)
 
Join Date: Oct 2007
Location: MoCo, MD
Posts: 703
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by pschmidt View Post
In anticipation of slapping a GT3071 in next week I've been looking at options to get a little more overhead with regards to the MAP sensor.

Is running the MapDaddy a possibility with these ECUs?

http://www.diyautotune.com/catalog/m...ion-p-117.html

And as a related question, how do I increase the max pressure on the VE table? I seem to recall its as simple as right clicking on the table border and adding a row, but I'm drawing a blank at the moment.
Ok, got the Map daddy.

I need to change the settings as listed below, but I do't see a way to do so. Could somebody walk me through it? I'm using tunerstudio but have the configurator installed on my laptop from a previous MS install. Within the configurator I don't see a way to browse to the location of the new files.




Software Configuration Changes for MS-II (tested with firmware 2.35)
Before opening MegaTune, open the Megatune Configurator

Expend SETTINGS.INI, then SETTINGS, then MAP_SENSOR and set it to
MPXH6400A MPXH6400 400 kPa

Save and exit the Configurator
pschmidt is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 11:17 AM   #235
Senior Member
iTrader: (19)
 
Join Date: Oct 2007
Location: MoCo, MD
Posts: 703
Total Cats: 0
Default

Disregard the above. For future reference, the setting can be changed in Tunerstudio.
pschmidt is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 11:09 PM   #236
Elite Member
iTrader: (24)
 
chriscar's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Carrollton TX
Posts: 1,702
Total Cats: 13
Default

I finally installed mine, and I'm having some weirdness. Idle and light throttle are ok, but when accelerating at anything that can be considered brisk, the tach needle drops out and the car breaks up.

It was running fine and not exhibiting anything like this with my MSPNP, though I did get the occasional very short stumble after loading Hi-res code on it, which I understand is a known issue and can be fixed by adding a capacitor to the tach input.

All connections to the ecu seem tight, and I can swap the MSPNP back in tomorrow, but at this point, everything points to a problem with this unit, or maybe something in the configuration.

You'll notice when playing back the .msl file that it pauses a few times, always at the same spots. I don't know if this is from the Megasquirt, or my laptop invoking hard drive protection from the G forces.



Any thoughts or comments would be appreciated.

C
Attached Files
File Type: msl 2011-03-17_21.40.27.msl (103.3 KB, 55 views)
File Type: msq Copy of CurrentTune.msq (78.9 KB, 76 views)

Last edited by chriscar; 03-17-2011 at 11:25 PM.
chriscar is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2011, 12:34 AM   #237
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 1,177
Total Cats: 27
Default

I just got mine and I'm so new at this.

It idles and revs like its running on 3.5 cylinders, like a car with the timing way off.

I gathered a small log and here is the msq.

I'm not even sure where to start.
Attached Files
File Type: msq 2011-03-11_12.07.07.msq (80.0 KB, 71 views)
File Type: msl 2011-03-17_20.52.17.msl (237.3 KB, 51 views)
Landrew is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2011, 12:51 AM   #238
Elite Member
iTrader: (24)
 
chriscar's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Carrollton TX
Posts: 1,702
Total Cats: 13
Default

Your TPS never went above 11 - did you calibrate it? Also, you're idling pretty lean.

C
chriscar is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2011, 01:09 AM   #239
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 1,177
Total Cats: 27
Default

I ran the calibration, but I'm not sure how my numbers relate to the ones I'm supposed to run. I did idle the car and barely blipped the throttle during that log.

I could add more fuel, I was hoping the msq spec'd for my car would have had me able to drive away, then I could use VE analyze live. I'm quite the noob to MS
Landrew is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2011, 05:02 AM   #240
Supporting Vendor
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Quote:
Originally Posted by chriscar View Post
I finally installed mine, and I'm having some weirdness. Idle and light throttle are ok, but when accelerating at anything that can be considered brisk, the tach needle drops out and the car breaks up.

It was running fine and not exhibiting anything like this with my MSPNP, though I did get the occasional very short stumble after loading Hi-res code on it, which I understand is a known issue and can be fixed by adding a capacitor to the tach input.

All connections to the ecu seem tight, and I can swap the MSPNP back in tomorrow, but at this point, everything points to a problem with this unit, or maybe something in the configuration.

You'll notice when playing back the .msl file that it pauses a few times, always at the same spots. I don't know if this is from the Megasquirt, or my laptop invoking hard drive protection from the G forces.



Any thoughts or comments would be appreciated.

C

You are insanely rich in boost, and the car misfires because it can't ignite a mixture that rich. Remove loads of fuel.
Reverant is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:31 AM.