sean's cheap thrills, 90 1.6 with subaru td04 - Page 69 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 05-11-2016, 11:13 PM   #1361
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 16,824
Total Cats: 1,252
Default

Didn't show on mobile.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2016, 11:14 PM   #1362
SadFab CEO
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,625
Total Cats: 493
Default

mobile sucks
hi_im_sean is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2016, 06:13 PM   #1363
SadFab CEO
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,625
Total Cats: 493
Default

I did a thing.


It would appear it fixed the pulsating boost, but still no more than about 12psi.



For easy comparison, this is without WG wired log fro previous page, no other changes have been made.






WTF?
Attached Thumbnails
sean's cheap thrills, 90 1.6 with subaru td04-80-20160522_145036_zpsa9qyqxni_700ccc4544c742e8c74bb5af46726cc9d95e72c3.jpg   sean's cheap thrills, 90 1.6 with subaru td04-80-wastegate_20wired_20shut_zpssztwtd54_c36b8b08f7e2e7f16698366e4ef576fef2c729e7.png  
hi_im_sean is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2016, 08:56 PM   #1364
SadFab CEO
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,625
Total Cats: 493
Default

After thinking on this, with tommy, aaron and aidan, I decided it just has to be a boost leak(in combination with WG blwoing open). I took the BOV off and blew through the nipple. Absolutely 0 restriction lmao.






Im going to make a block off plate and go test, when I get a moment.
Attached Thumbnails
sean's cheap thrills, 90 1.6 with subaru td04-80-20160522_170424_zps6jsy08hn_2c4b65885f1f22eea2f7c8a63431883124fe96c3.jpg   sean's cheap thrills, 90 1.6 with subaru td04-80-20160522_170454_zpswrg49q5q_80c738a6f0a389b85d21073ec1f53bc02f33ffb8.jpg  
hi_im_sean is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 12:00 AM   #1365
SadFab CEO
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,625
Total Cats: 493
Default




200+ kpa!!!!!!!




So it looks like I had 2 issues, WG blowing open, and obviously bad BOV diaphragm.

Was going to go with the kinugawa actuator, unless.... 18psi thoughts? Will probably rebuild the greddy bov.
Attached Thumbnails
sean's cheap thrills, 90 1.6 with subaru td04-80-20160522_200601_zpscmxe4brz_e5efec7408a0e785c073adb425db44b70dbcfbb9.jpg   sean's cheap thrills, 90 1.6 with subaru td04-80-wired_20wg_20blocked_20bov_zpscdhawm5x_e3ae58d7fa6485b8a327aae931535a1597534197.png  
hi_im_sean is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 12:25 AM   #1366
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 34,379
Total Cats: 2,246
Default

why do you think the wg is blowing open?
18psi is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 12:27 AM   #1367
SadFab CEO
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,625
Total Cats: 493
Default

Because when I wired it shut it stopped doing the pulsing boost thing?

https://www.miataturbo.net/build-thr...9/#post1333472

edit- I suppose that could be a symptom of the boost leak?
hi_im_sean is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 09:41 AM   #1368
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 34,379
Total Cats: 2,246
Default

it could still be the wg, but usually when it's blown open it just stays open

it likely stopped fluctuating cause it was just running ALLOFIT through the leak. that's a really good way to kill that turbo fast
18psi is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 10:35 AM   #1369
SadFab CEO
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,625
Total Cats: 493
Default

Well i ordered a replacement diaphragm, and ill hold off on the WG until i see what it does without a boost leak.

If i still meed an actuator, kinugawa? Which spring would you choose to still keep a 10 to 12psi tune, but not have it blow open?

Fwiw, I ported the hell out of the waste gate.
hi_im_sean is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 10:45 AM   #1370
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 34,379
Total Cats: 2,246
Default

no need to really have done that, those things don't creep cause they have microscopic hotsides
but it probably won't hurt
but yeah, I guess. or another stock one. they are pretty decent quality and work just fine
18psi is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 05:17 PM   #1371
SadFab CEO
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,625
Total Cats: 493
Default

Introducing the all new 1990 Mazda BEWST.... by toyota....

Attached Thumbnails
sean's cheap thrills, 90 1.6 with subaru td04-80-20160523_140013_hdr_zps3lceigmv_23a5b520324e3dfa0cd6a06baba33954f902d09e.jpg  
hi_im_sean is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 12:38 AM   #1372
SadFab CEO
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,625
Total Cats: 493
Default

New diaphragm, 100% duty in EBC table, 4th gear(6spd)

need to work on VE a little in higher boost



10 psi tune with MBT ignition timing, 5th gear pull. I can probably get a little more spool if i set EBC to 100% until 10psi, instead of 40%. I need to do another WG only pull and see what it open up at now with everything fixed.
Attached Thumbnails
sean's cheap thrills, 90 1.6 with subaru td04-80-100_20wg_20fixed_20bov_zpsu4reolzt_b7950b440f82398266a7afed422c3472dcbd396c.png   sean's cheap thrills, 90 1.6 with subaru td04-80-10psi_20tune_20fixed_20bov_zpsm9uv5rty_8dad31751b61eae57fd0b0b40b22c372bb3feeba.png  
hi_im_sean is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 12:42 AM   #1373
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 34,379
Total Cats: 2,246
Default

18psi is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 08:23 AM   #1374
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2015
Location: Tulsa
Posts: 157
Total Cats: 14
Default

Awesome. Great job....
dr_boone is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 08:26 AM   #1375
Junior Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 436
Total Cats: 19
Default

Awesome job finding a fix. Did you ever find a fix for your tach?


90civichhb is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 09:13 AM   #1376
SadFab CEO
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,625
Total Cats: 493
Default

Thanks guys.

Havnt given a **** about tach until I had boost fixed, so that is the next thing ill do. Was it you asking for the fix because you have similar issues?
hi_im_sean is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 09:15 AM   #1377
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 34,379
Total Cats: 2,246
Default

back to the dyno for ALLOFIT
18psi is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 09:21 AM   #1378
Junior Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 436
Total Cats: 19
Default

Quote:
Originally Posted by hi_im_sean View Post
Thanks guys.

Havnt given a **** about tach until I had boost fixed, so that is the next thing ill do. Was it you asking for the fix because you have similar issues?
I should be installing my LS coils this weekend so I will be faced with the tach issues. Since you are on MS2 it's much more analogous to my DIYPNP than an MS3 is. I don't want to install some aftermarket tach if I don't have to.
90civichhb is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 09:29 AM   #1379
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 16,824
Total Cats: 1,252
Default

He is on ms3
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 09:38 AM   #1380
SadFab CEO
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,625
Total Cats: 493
Default

Yea im on 3, theres no reason it wont work with the stock tach (any MS) just need to get it to output a clean signal. Im guessing its getting pulled down by the tach or something and it needs a resistor inline instead of being directly connected to the collector of the transistor. I have a game plan, just need time.
hi_im_sean is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 55 05-06-2017 08:18 PM
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 07:18 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 12:15 PM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 10:59 PM


Tags
i do everything twice

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:40 AM.